Kendi Elektriklerini Kendileri Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Kendi Elektriklerini Kendileri Üretiyor

Kendi Elektriklerini Kendileri Üretiyor

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin elektrik ihtiyacı, güneş enerjisinden karşılanıyor.

24.02.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin elektrik ihtiyacı, güneş enerjisinden karşılanıyor.

Okulda 4 yıl önce açılan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü öğretmen ve öğrencilerinin çatıya yerleştirdikleri fotovoltaik 12 güneş paneli, ürettiği elektrik enerjisiyle okulun tüm elektrik ihtiyacını karşılıyor. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölüm Şefi Türker Yavuzer, " Türkiye'deki ilk Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü, bizim bölümdür. Geleceğin gençleri ve geleceğin yenilenebilir enerji teknisyenleri ilk olarak Niğde'mizde yetişecek. Türkiye'deki güneş, rüzgar, hidroelektrik enerji santrallerinde ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklı santrallerde çalışacak ara elemanı yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 15 bin TL'ye mal olan sistem sayesinde üretilen enerjinin 8 evin enerjisini karşılayabileceğini ifade eden Yavuzer, şunları söyledi:

"Çatımızda 3 kilowatlık kurulu gücümüz var. Bunun içerisinde yaklaşık 24 kilowat enerji üretiyoruz, 15 kilowat da depolu enerjimiz var. Toplam 40 kilovatlık enerji üretimimizle, bir evin günlük enerji ihtiyacını 5 kilowat olarak düşünürsek günde 8 tane evin bütün enerji ihtiyacını karşılayacak enerjimizi üretiyoruz" dedi.

'DOĞA DOSTU'

Okuldaki tüm elektrikli aletlerin güneş enerjisinden sağlanan elektrik enerjisiyle çalıştığını ifade eden Yavuz Türker, şöyle devam etti:

"Çayımız, ocağımız, akıllı tahtalarımız, matkaplarımız, torna tezgahlarımızın hepsi kendi ürettiğimiz enerjiyle çalışıyor. Bu avantajı bizim bölgemizde bir farkındalık kazandırarak başka kurumlara yansıtmak da bir diğer hedefimiz. Ayrıca yenilenemeyen enerji kaynakları elektrik enerjisi üretirken doğaya zarar veriyor veya doğada ki petrol, kömür gibi ham maddeleri tüketiyor. Bunun yanında karbondioksit emisyonunu çok fazla salıyor. Yenilenebilir enerji kaynakları ise doğayla tamamen dost ve karbondioksit emisyonu salınımı sıfır. Hiçbir şekilde doğaya zarar vermiyor. Güneş panellerimizdeki kumun içinde bulunan son yörüngesinde 4 elektron olan germanyum ve silisyum gibi yarı iletkenler var. Bunlar işleniyor üzerine güneş ışığı düştüğü zaman fotonlar harekete geçiyor ve bir pil gibi enerji üretmeye devam ediyor. Bir panelimizin ömrü 30 yıl ve 30 yıl boyunca enerji üretirken doğaya hiçbir şekilde zarar vermiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendi Elektriklerini Kendileri Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement