Kendi Enerjisini ve Temiz Suyunu Üreten Sera - Son Dakika
Teknoloji

Kendi Enerjisini ve Temiz Suyunu Üreten Sera

Kendi Enerjisini ve Temiz Suyunu Üreten Sera

Tarım alanlarının yeterli olmadığı bölgeler için tasarlanmış bu sera su üzerine kuruluyor, kendi enerjisini ve temiz suyunu sağlıyor.

24.11.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım alanlarının yeterli olmadığı bölgeler için tasarlanmış bu sera su üzerine kuruluyor, kendi enerjisini ve temiz suyunu sağlıyor.

Dünya Bankası'nın bir raporuna göre gelecek 40 yıl içinde dünya nüfusu 10 milyar kişiye yaklaşacak. 2050'de küresel yiyecek ihtiyacı şimdikinin %60-70'i kadar artacak. Su kaynaklarının ve tarım alanlarının azalması, yaratıcı beyinleri farklı uygulamalara yönlendiriyor. İşte "Jellyfish Barge" ismindeki çevre dostu sera da böyle bir yaratıcı ekipten çıkmış bir proje.

"Studiomobile" tasarım firması mimarları Antonio Girardi ve Cristiana Favretto'nun hayal ettiği bu yüzen sera ahşap ve geri dönüştürülmüş malzemelerden imal ediliyor. İçinde her türlü sebze ve meyve yetiştirmeye müsait yeterli alana sahip ve temiz suyu, üzerinde bulunduğu su kaynağından (deniz suyu veya her çeşit kirli su) çekip arıtabiliyor. Su arıtma ve pompalama işlemleri için ise güneş panellerinden gelen elektriği kullanıyor.

Üretimi kolay ve eldeki malzemelerle inşa edilebilecek olan bu sera, özellikle bölgeden bölgeye su yolu ile taşınabilir ve gerekli yerde yiyecek kaynağı olarak kullanılabilir. İçindeki sulama sistemi tamamen otomatik hale getirilebiliyor. Birden fazla yüzen sera birbirine monte edilip üretim miktarı artırılabilir şekilde düşünülmüş. Ayrıca çoklu birimler sayesinde minik bir organik pazaryeri veya kendi yiyecek malzemesini üretebilen yüzen bir restorana dönüşebiliyor..

Gelecekte dünya çapında yükselmesi beklenen su seviyelerini krizden avantaja çevirmek için bu sera konsepti ideal bir çözüm diyebiliriz.

The post Kendi Enerjisini ve Temiz Suyunu Üreten Sera appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Kendi Enerjisini ve Temiz Suyunu Üreten Sera - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement