Kendi İşinin Patronu Oluyorlar - Son Dakika
Yerel

Kendi İşinin Patronu Oluyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında 90 kişiye verilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlandı.

18.12.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında 90 kişiye verilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimin ardından sertifikalarını alan girişimciler işyerlerini açmaya başladı.

Bu kapsamda kursiyerlerden kadın girişimci İnci Doğan, sertifikasını alarak züccaciye mağazasını açtı. Ayrıca, kursiyerlerden bazıları ise hırdavat, medical eşya, berber dükkanı, araç flosu ve betonarme hazır tuğla satan işyerleri açarak işlerine başladı.

Eğitimi tamamlayarak girişimcilik sertifikası ve işyeri açmak için hibe desteği alan girişimcilerin bire bir takibinin yapıldığı "Uygulamalı girişimcilik eğitimi programı" için ikinci protokol imzalandı.

İkinci protokol kapsamında merkez dışında Nurdağı, İslahiye ve Nizip ilçelerinde de girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. 300 kişinin katılacağı ve 10 grup şeklinde gerçekleşecek eğitimler, KOSGEB tarafından öngörülen eğitmenlerce verilecek.

İlk olarak İslahiye ilçesinde başlanacak eğitimi tamamlayan kursiyerlere ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından müjdelenen, 50 bin hibe 100 bin sıfır faizli kredi desteği olmak üzere toplamda 150 bin TL yeni girişimci desteği alma hakkı sağlanacak.

İlk protokol ile verilen eğitimi tamamlayan 90 kursiyer sertifikaları ile hibe desteklerini alarak işyerlerini açarken, bazıları da açmak istedikleri işyeri için çalışmalarını sürdürüyor.

Kursiyerlerden Zahide Alptekin, kursa "Engelsiz kafe" adı altında başvuru yaptığı belirterek, sadece engellilerin çalışacağı bir kafe açmak istediğini aktardı.

Engelli bir çocuğunun olması nedeniyle, böyle bir karar aldığını dile getiren Alptekin, "Çocuğumuma iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum. KOSGEB'in bu projesi gerçekten çok güzel bir proje ve birçok alanda destek görüyor. Ben de bundan faydalanmak istedim. Bu kurstan çok memnunum, çok artıları oldu bana" ifadelerini kullandı.

Furkan Arslan da Gaziantep'te olmayan Çin, Tayland mutfak kültürünün yoğunlukta yansıtılacağı Uzakdoğu mutfağı açmak istediğini aktardı.

Gamze Karakuzulu ise alacağı hibe desteğiyle Toprak Analiz Laboratuvarı açarak işinin patronu olmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendi İşinin Patronu Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement