Kendi Kurduğu Ormanın Satılmasını İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Kendi Kurduğu Ormanın Satılmasını İstemiyor

Kendi Kurduğu Ormanın Satılmasını İstemiyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde 18 yıl önce kurduğu ormana 32 bin ağaç kazandıran ve oynadığı reklam filmiyle tüm Türkiye’de tanınan emekli Matematik Öğretmeni Rahim Demirbaş’ın büyük emeklerle oluşturduğu ormanı borçları nedeniyle satılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

03.10.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinde 18 yıl önce kurduğu ormana 32 bin ağaç kazandıran ve oynadığı reklam filmiyle tüm Türkiye'de tanınan emekli Matematik Öğretmeni Rahim Demirbaş'ın büyük emeklerle oluşturduğu ormanı borçları nedeniyle satılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Beyören Mahallesinde yaşayan Rahim Demirbaş'ı tüm Türkiye 'Bozkır'ın ortasında bir deli' olarak tanıdı. Oynadığı reklam filmlerinde azmi ile herkese örnek olan Rahim Demirbaş, 1998 yılında orman oluşturmaya karar verdiği günden bu yana doğaya 32 bin adet ağaç kazandırdı. Emekli Matematik Öğretmen'i Rahim Demirbaş çok çalışarak sahibi olduğu bir dershane ile altı çocuğuna aldığı altı adet evini de satarak hayalindeki ormanı oluşturdu. Bölgede 'Orman Dede' olarak tanınan Demirbaş, şimdilerde ise borçları nedeniyle ormanı satılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

"Öğrenciler 'hocam biz bunu öderiz' diyorlar"

Dershanesini FETÖ ile rekabet edemediği için kapattığını ifade eden Rahim Demirbaş, "Soruları çalıp başarılı gösteriyorlardı. Hayır hasenet toplayıp ablalar ve ağabeyleri ile çalışma yürütüyorlardı. Böyle olunca gariban Rahim ne yapabilir. Dayanamadık ve 2013 yılında dershanemi kapattım. Fakat dershaneden sigorta borcum olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Gerçi öğrenciler 'Hocam biz bunu öderiz' diyorlar ama şimdilik yaşantımıza devam ediyoruz. Allah'ım bu günden geri koymasın. Eşim dostum oldu ancak iyi gün dostlarımda kayboldu. Şu an yanımda gariban dostlarım var" dedi.

"Ağaçların arasında gömüldüğüm zaman daha mutlu olacağıma inanıyorum"

Çok çalışan bir insan olduğunu belirten Rahim Demirbaş, "Sahibi olduğum dershane ve altı adet evi sattım. Biraz daha mal varlığım olsaydı onları da satardım. Denize dayandık ama yüzmeyi bilmiyoruz. Şimdilik yaşayıp gidiyoruz. Bu bölgeye mezarımı da yaptırdım. Ne zaman öleceğimiz belli olmaz. Gün gelir bakarsınız çocuklarım ve torunlarım 'Babamızın ya da dedemizin mezarını ziyaret edelim' diyerek ormana gelecekler. Ağaçların arasında gömüldüğüm zaman daha mutlu olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

"Tek gayem rol model olmaktı"

Ormanın verdiği oksijenden sadece burasının değil Afrika'daki insanların bile faydalandığını söyleyen Demirbaş, "500 dekarlık arazi aldım ve etrafını tellerle çevirdim. En çok sıkıntı suydu ve ben de suyu bulabilmek için 8 kilometrelik bir mesafeden borular çektirdim ama ilk zamanlar su olmadığı için hayvanlar ile getirdim. Bunca çabalarım boşa gitmedi. Tek gayem rol model olmaktı. Burayı merak eden çok insanlar geldi. Şu anda iki parça ormanımda tam 32 bin ağaç var" dedi.

Dershaneden kalan sigorta borcu nedeniyle zor günler geçiren Rahim Demirbaş, ormanın satılmaması için yetkililerden yardım bekliyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kendi Kurduğu Ormanın Satılmasını İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı
    14:22 Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı

    Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek C.G'nin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. C.G. ve M.B. gözaltına alındı ve yapılan aramalarda uyuşturucu ile hassas teraziler ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement