Kendi Yaptığı İki Süper Tekneyle İki Rekor Kıracak - Son Dakika
Güncel

Kendi Yaptığı İki Süper Tekneyle İki Rekor Kıracak

Kendi Yaptığı İki Süper Tekneyle İki Rekor Kıracak

İzmir'de, tekne tasarımcısı ve imalatçısı Ali Canko, üretimini yaptığı iki süper tekneyle, hem Hopa'dan İskenderun'a, hem de İstanbul'dan Monte Carlo'ya, iki rekor denemesi için hazırlık yapıyor.

04.10.2014 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, tekne tasarımcısı ve imalatçısı Ali Canko, üretimini yaptığı iki süper tekneyle, hem Hopa'dan İskenderun'a, hem de İstanbul'dan Monte Carlo'ya, iki rekor denemesi için hazırlık yapıyor. 14 ve 24 metre uzunluklarındaki iki teknesinde son hazırlıkları yapan Canko, sponsorlarla görüşmelerin sürdüğünü, görsel şov sunup, Türkiye'nin denizcilikte elde ettiği gelişimi de gözler önüne sereceklerini dile getirdi.

İzmirli Ali Canko, hem Türkiye'de hem de dünyada, tekne tasarımlarıyla adını ön plana çıkardı. Canko'nun teknelerinin en büyük özelliklerinin bir tanesi ise, lüksün yanı sıra aşırı hızlı olmaları oldu. Ali Canko, bu kez de tasarımı ve üretimi tamamen kendisine ait olan iki tekneyle, iki rekor denemesi için çalışma başlattı. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Canko'un, ilk rekor denemesi Karadeniz'de Hopa'dan, Akdeniz'de İskenderun'a kadar olacak. Canko'nun bu rekor denemesinde kullandığı teknenin boyu 14 metre, genişliği ise 2.85 metre. 1500 motor gücünde, iki motorun kullanılacağı tekne, deniz yüzeyinde saatte 240 kilometre hızın üzerine çıkacak. Canko'nun bu güzergahtaki rekor denemesinde en büyük yardımcısı ise 24 yıl önce 1990 yılında aynı güzergahta rekor kıran Turgut Kaynak oldu. O zaman, 3 bin 472 kilometre uzunluğundaki parkuru, 34 saat 52 dakikada tamamlayan Kaynak, yeni rekor denemesi için yine ultra lüks sürat teknesinin idaresini üstlenecek. Bu rekor denemesi de, 10 etapta tamamlanacak ve bu etapların bulunduğu kentlerde de önemli etkinliklere imza atılacak.

İKİNCİ TEKNE 24 METRE VE İSTANBUL'DAN MONTE CARLO'YA GİDECEK

Ali Canko'nun ikinci rekor denemesi ise, İstanbul ile Monte Carlo arasında olacak. Bu rekor denemesi için kullanılacak olan tekne, 24 metre uzunluğunda ve 4 metre 40 santim genişliğinde olacak. 12 kişiye kadar oturma kapasitesi bulunacak olan teknede ise, 1500 beygir gücünde 4 motor kullanılacak. Bu rekor denemesi de yine, gidiş dönüş olarak 10 etaptan oluşacak. Teknelerin Ayvalık'taki tesislerde son hazırlıklarının yapıldığını dile getiren Ali Canko, "Bazı sponsorlarla görüşmeler devam ediyor. Farklı firmalarla da görüşmeler yapabiliriz. Bu iki rekor denememiz, sadece hızlı teknelerin, deniz yüzeyinden geçmeleri şeklinde olmayacak. Buralardaki etap sonlarında, görsel şölenler de yapılacak. Türkiye'nin tekne üretiminde, denizcilikle kat ettiği önemli gelişmeyi de, hem vatandaşlarımıza hem de dünya ülkelerine göstermiş olacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendi Yaptığı İki Süper Tekneyle İki Rekor Kıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement