Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)" Projesi

İlham Gençlik Dereneği'nin, "Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)" başlıklı projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.

07.05.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlham Gençlik Dereneği'nin, "Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)" başlıklı projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.

İlham Gençlik Dereneği'nin, Avrupa Birliği Gençlik Programları Ana Eylem 1 Gençlik Girişimleri kapsamında sunulan "Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)"  başlıklı projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilerek hayata geçirileceği bildirildi.

Proje Sorumlusu Rahime Üzüm, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, proje kapsamında Siirt kültürünü tanıtan çeşitli etkinliklerin yanı sıra girişimcilik eğitimlerinin verildiğini kaydetti.

Üzüm, "6 ay sürecek projenin temel amacı, girişimcilik üzerinde durulup bu konuda yapılacak çeşitli informal etkinliklerle katılımcılara kişisel bakış açıları kazandırma, fikirleri eyleme dönüştürme, ekonomik iklimi tahmin edebilme, fırsatları tanıma, iş bilgisi, beceri, sorumluluk, takım çalışması, rekabet ve yaratıcılık gibi tutumları edinebilmeleri için öz motivasyonları artırmak" dedi.

Etkinlikler kapsamında "Şehir Keşfi" adındaki etkinliklerin gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildiğini ifade eden Üzüm, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında yapılan kültür gecesiyle, katılımcılar köklü bir tarihe sahip, Siirt kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Romanya, Polonya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan gelen katılımcılarımıza Siirt'in marka ürünleri olan Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Menengiç kahvesi Bıttım sabunu yanı sıra yine ilimize özgü yemekler, tatlılar ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Kendilerine çeşitli ikramlar yapıldı."

Projenin Siirt Üniversitesi yeni kampüs alanında devam ettiğini belirten Rahime Üzüm, katılımcıların, girişimcilik eğitimi faaliyetlerinin yanı sıra üniversitenin spor olanaklarından da yararlandıklarını belitti.

Proje Sorumlusu Üzüm, Projenin ilerleyen günlerinde de Siirt'in doğal güzelliklerinden olan Tillo Kalesi, Rasıl Hacar ve tarihi kilise'nin de ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendi Yolunu Çiz (Make Your Way)' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement