Kendileri Yardıma Muhtaçken Soma İçin Yardım Topladılar - Son Dakika
Yerel

Kendileri Yardıma Muhtaçken Soma İçin Yardım Topladılar

Osmaniye'de barınan Suriyeliler, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yardım kampanyası düzenledi.

21.05.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentteki konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılar, kendileri yardıma muhtaç olmalarına karşın Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren madencilerin aileleri için para topladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki çadır kentte konaklayan Suriyeliler, aralarında kampanya düzenleyerek topladıkları bin lirayı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslim etti.

Konaklama tesisi 3. mahalle muhtarı Hanifi Eskideli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta kalan Suriyelilerin Soma'daki maden kazasına çok üzüldüğünü, madencilerin yakınları için kendi aralarında para topladıklarını söyledi.

Soma'daki faciayı duyduktan sonra konaklama tesisinde taziye çadırı açtıklarını aktaran Eskideli, yardım kampanyasında toplanan paranın sembolik olduğunu ve kampanyaya çocuk ve kadınların da katkı sağladığını kaydetti.

Suriyelilerin topladığı bin lira, AFAD İl Müdürü Osman Şengel ile konaklama tesislerinden sorumlu Vali Yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak'a teslim edildi.

Uzunparmak, Suriyeli sığınmacıların bu davranışlarının kendilerini duygulandırdığını belirterek "İki yıldır kentimizde misafir ettiğimiz Suriyeli sığınmacıların milletimizin üzüntü ve sıkıntılarına ortak olduklarına birçok defa tanık olduk. Kendileri yardıma muhtaç oldukları halde Soma'da can veren madencilerimizin aileleri için yardım kampanyası düzenlemeleri akıllarda kalacak bir davranış olmuştur" dedi.

Bu kampanyanın sembolik bir anlam taşıdığını ifade eden Uzunparmak, "Milletimizin açılarını paylaşan ve maddi manevi katkılarıyla Somalı mağdur ailelerin yanında olduklarını gösteren tüm Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendileri Yardıma Muhtaçken Soma İçin Yardım Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement