Kendilerini Anlatabilmek İçin Tiyatro Ekibi Kurdular - Son Dakika
Yerel

Kendilerini Anlatabilmek İçin Tiyatro Ekibi Kurdular

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi üyeleri, yerel ve genel yönetimlerde kadınların aktif rol üstlenmeleri gerektiğini tiyatro oyunu ile anlatacak.

04.03.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi üyeleri, yerel ve genel yönetimlerde kadınların aktif rol üstlenmeleri gerektiğini tiyatro oyunu ile anlatacak.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kadınların sesini daha fazla kitlelere duyurabilmek için dernek üyelerinden 18 kişilik bir ekiple amatör tiyatro grubu oluşturduklarını anlatan Deveci, kadınların hayatın her kademesinde var olduğunu anlatabilmek amacıyla "Kadınlar Devleti" adlı oyun hazırladıklarını bildirdi.

Önlerine engel konulmadığı takdirde başarılı yönetici kadınların sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Deveci, yerel ve genel yönetimlerde kadınlara daha fazla rol verilmesi gerektiğini savundu.

Oyun, 75 kentte sahnelenecek

Deveci, dernek üyelerinin yaklaşık 2 aylık çalışmasıyla hazırlanan tiyatro oyununun 7-8 Mart tarihlerinde Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu ile Döşemealtı Yeşilbayır Kültür Salonu'nda sahneleneceğini kaydetti.

Ücretsiz sahnelenecek gösterilere herkesi davet eden Deveci, senaryosunu Yücel Erten'in yazdığı, yönetmenliğini Bülent Ünsür'ün yaptığı "Kadınlar Devleti" adlı oyunu derneğin şubesinin bulunduğu 75 kentte sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Nilüfer Deveci, yurtdışında da oyunu sergilemeyi planladıklarını ifade etti.

Antalya Devlet Tiyatrosu'ndan Yönetmen Bülent Ünsür de oyunda erkek egemenliğini son vermek isteyen, bu nedenle meclisi basarak iktidarı ele alan ancak bir süre sonra yönetimi ayrım yapmadan erkeklerle gerçekleştirmelerini anlayan kadınların anlatıldığını anlattı. Ünsür, rollerdeki kadınların erkekleri dışlamadığını, kendilerinin de dışlanmak istemediklerini dile getirdi.

Komedi tarzındaki oyunun önemli mesajlar verdiğini belirten Ünsür, herkesi tiyatro oyununu izlemeye davet etti.

Diğer etkinlikler

Dernek tarafından 7-8 Mart'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 7 Mart'ta Aydın Kanza Parkı'nda kermes düzenlenecek, Antalya Güzel Sanatlar Derneği işbirliğinde resim sergisi açılacak. 8 Mart'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasında bulunulacak, ardından Kent Meydanı'nda 5 bin kadından oluşacak koroya katılım etkinliği gerçekleştirilecek.

Döşemealtı Belediyesi Yeşilbayır Kültür Salonu'nda da resim sergisi açılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendilerini Anlatabilmek İçin Tiyatro Ekibi Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement