Kendirli Camii Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kendirli Camii Açıldı

Kendirli Camii Açıldı

Kendirli Grup tarafından Niğde merkez Selçuklu mahallesine yaptırılan bin 500 kişi kapasiteli Kendirli Camisi açıldı.

28.06.2013 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendirli Grup tarafından Niğde merkez Selçuklu mahallesine yaptırılan bin 500 kişi kapasiteli Kendirli Camisi açıldı.

Niğde merkez Selçuklu Mahallesi ve Niğde'nin büyük bir ölçüde ihtiyacını karşılayacak olan ve Kendirli Grup tarafından yaptırılan ve merhum Yılmaz Kendirli'nin ismi verilen camii açılışı Cuma namazı öncesi gerçekleştirildi.

Camii açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde PMYO Müdürü Mürsel Sevindik, Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendirli Camii açılış kurdelesi kesilmeden önce Kendirli Camii İmamlığına atanan Kazım Çelik Kur'an tilaveti yaptı.

Kur'an tilavetinin ardından protokol konuşmaları yer aldı. İl konuşmayı yapan Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, "22 sene önce rahmetli Yılmaz Kendirli ve ailesi ile temel attık. Temeli attığımızda bir Ramazandan sonraki Ramazan ayına yetişecek sözünü almıştık ve bugün yetiştirdiler. Önümüz Ramazan ayı, inşallah Ramazan ayımızda 5 vakit namazımı ve teravih namazımızı eda edeceğiz. Çok geniş bir şekilde Camii açılış merasimi düşünmedik, yaptıran kardeşlerimiz de mütevazı bir açılış olmasını temenni ettiler, ve bugün bu mübarek günde bu güzelliği yaşıyoruz" dedi.

Açılışta bir konuşmada Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Akdoğan konuşmasında "Geçmişte küçük bir cami vardı ve yetersizdi. Biz buraya büyük cami yapılmasını arzu ettik ve Kendirli gruba bildirdik. Bizi kırmadılar ve kendi isimlerine yakışır hem de Selçuk mahallesine yakışır, Niğdemize yakışır bir cami yaptırdılar. Hayırlı bir hizmetin altına imza attılar ve Niğdemizin en büyük camisini açtılar. Allah hayırlarını kabul etmesini diliyorum. Şehirimizin nüfusu her yıl 5-10 Bin artıyor. Benim kanaatim 2013 yılında nüfusumuz 10 bin artacağı görülüyor ve Niğdemizde cami ihtiyacı artıyor ve Belediye olarak çeşitli cami çalışmaları yapıyoruz. Yine Selçuk mahallesi 19 Mayıs ilk okulunun olduğu bölgede Camii yaptırma derneği ile bir protokol yaptık, yer tespiti yaptırdık ve proje çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşaatı başlayarak en yakın zamanda orada da bir camimiz ibadete açılacak inşallah. Yine cami talepleri kapsamında Taş köprü ve Eski Fertek yolunda yine camii talebi var buralarda da inşallah önümüzdeki zamanlarda da camilerimizi ibadete açacağız inşallah" diye konuştu.

Açılışta son konuşmayı Niğde Valisi Alim Barut yaptı. Barut konuşmasında, "Cuma günündeyiz ve bir camideyiz. Cami, Cem bunların hepsi toplanmaktan bir araya gelmekten geçer. Biz bir olmamız gerekir, aynı yöne aynı şekilde düşünmemiz gerekir bize bunu öğretiyor Cuma ve cami. Bu camimizin ortaya çıkmasında Belediyemizin de büyük katkısı var ama burası Belediye mülkü değil, Allah'ın mülkü. Rahmetli Hacı Yılmaz Kendirli ve yetiştirdiği evlatları sayesinde vatandaşımızın hizmetine sunuldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kendirli Camisi'nin açılış kurdelesi kesilerek ibadete açıldı. Açılış sonrasında Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar ilk vaazı vererek, Cuma namazı kılındı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kendirli Camii Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement