Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açıldı

"Kiliseyi, havrayı ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan geliyoruz."

16.03.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

"Kiliseyi, havrayı ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan geliyoruz. Aslında bu duygu ve düşünce, bundan sonraki süreçte yaşayacağımız veya yaşadığımız tüm sorunlara çare bulacak bir sorumluluk, bir bakıştır" dedi.

Bakan Şahin ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere geldikleri Gaziantep'te, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Ünal Akdoğan'dan esnafın yaşadığı sorunları dinledi.

Güler ve Şahin daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bakan Şahin açılışta, Gaziantep'in geçmişiyle onur ve şeref duyduklarını belirtti. Kentin geçmişinden aldığı kuvvetle köklü bir geleceğe doğru yol aldığını ifade eden Şahin, "Çünkü herhangi bir şehir değil, bu gazi şehir. Çok köklü bir mazisi var" diye konuştu.

Gazianteplilerin şehre hizmet edenleri unutmadığını ve her zaman vefa gösterdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Biz kabinede, iki Gaziantepli olarak hizmet edeceğiz. Yaşanabilir bir şehir, geçmişiyle geleceği, modern ve geleneği birleştiren, insanla şehri bütünleştiren bir şehirdir. Baktığınız zaman bizim geçmişimiz bu. Kiliseyi, havrayı ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan geliyoruz. Hangi inançtan olursa olsun, inanç özgürlüğünü sağlayan ataların, ecdadın torunlarıyız. Aslında bu duygu ve düşünce bundan sonraki süreçte yaşayacağımız veya yaşadığımız tüm sorunlara çare bulacak bir sorumluluk, bir bakıştır.

Buradaki taşların, kurşun izlerinin dili olsa da konuşsa, verilen mücadeleyi. Verilen şanlı, şerefli tarihi, verilen canları, verilen kanları ve

'şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' denen bu toprağı vatan yapan geçmişi. Bunu, gençlerimize sürekli canlı tutup anlatmamız gerekiyor. Yani 'ne olmuş' deyip bakabilirsiniz. Ama işin derinlemesine baktığınız zaman gençlerimize bu geçmişi anlatıp, bu geleceğe dair duyguları güçlü tutmamız gerekiyor. İşte biz Gaziantep olarak böyle bir yerel yönetime sahibiz. Gerek Büyükşehir gerek merkez belediye başkanlarımız, insan odaklı bir yerel yönetim anlayışla yollarına devam ediyorlar. Geçmişine sahip çıkıyorlar, geçmişten aldığı güçle de geleceği planlıyorlar."

Kendilerinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehre ait ne tür sorun varsa onu çözme gayreti, azmi ve kararlılığında yollarına devam etiklerini vurgulayan Şahin, "Güçlü bir ekibiz, güçlü bir takımız ve bütün gücümüzü de milletimizden, hemşehrilerimizden alıyoruz. Bu güç yanımızda olduğu sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını, ulaşamayacağımız hiçbir hedef olmadığını biliyoruz" dedi.

-"Gaziantep, Türkiye'ye öncülük yapacak kent"-

İçişleri Bakanı Muammer Güler de Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde "Antep Savunması"nın izlerinin bulunduğunu ifade etti.

Gaziantep'te 6 yılı aşkın süreyle yöneticilik yaptığını anımsatan Güler,

"Bir kardeşiniz, bir hemşehriniz olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'den sonra ben de ikinci bakanı, milletvekili olarak Gaziantep'e yapılan bütün hizmetlerin hepsini destekliyorum" diye konuştu.

İlin sadece bir sanayi kenti olmadığını belirten Güler, Gaziantep'te kültür ve inanç turizminin de önemli izlerinin bulunduğunun söyledi.

Gaziantep'i, "hem doğuya hem güneydoğuya öncülük edecek, Türkiye'ye ve bölgesine öncülük yapacak bir kent" olarak nitelendiren Güler, şöyle konuştu:

"Dönemimizde başlatılan kültür hizmetleri bugün önemli bir noktaya geldi. Bu konuda emek gösteren, bu işi zirveye ulaştıran Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kardeşime, kültür hizmetlerine yaptığı katkı için teşekkürlerimizi, minnetlerimizi ifade ediyoruz. Gerçekten bir emaneti, bir hatırayı en güzel şekilde yaşattı. Antep Savunması'nı bilmeyenlere tekrar tekrar öğretmek lazım. Bunu Ankara'da Anıtkabir'de, yurt dışında başka yerlerde yapan yerler var. Ama sanırım Gaziantep savunmasını en iyi şekilde yaşatacak olan sevgili başkanımızdır."

Şehitler Abidesi'nin 1935'de açılırken çekilen filminin herkese izlettirilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, merkezin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesi kesilerek, 3D sistemiyle Antep Savunması anlatıldı, Atatürk'ün hareketli animatik robotu, 3D tekniğiyle Gazianteplilere kendi sesiyle hitap etti.

Bu arada, İçişleri Bakanı Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in, hava alanındaki karşılamada Gaziantepli muhtarlar tarafından getirilen barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurduğu bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan - Adem Yılmaz/ Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement