Kendisini 'Canlı Bomba' Diye İhbar Eden Babasıyla Barıştı - Son Dakika
Güncel

Kendisini 'Canlı Bomba' Diye İhbar Eden Babasıyla Barıştı

Kendisini \'Canlı Bomba\' Diye İhbar Eden Babasıyla Barıştı

KIRŞEHİR'de oturan babası Durmuş Taşkun'un, terör örgütü IŞİD'e ilgi duyduğu ve canlı bomba olacağı ihbarı üzerine Bursa Otobüs Terminali'nde yakalanıp tutuklanan Mehmet Ali Taşkun'un yargılanmasına Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

22.10.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRŞEHİR'de oturan babası Durmuş Taşkun'un, terör örgütü IŞİD'e ilgi duyduğu ve canlı bomba olacağı ihbarı üzerine Bursa Otobüs Terminali'nde yakalanıp tutuklanan Mehmet Ali Taşkun'un yargılanmasına Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabında IŞİD'i öven yazı ve fotoğraflar bulunduğu öne sürülen Taşkun, daha önce kendisi hakkında şikayette bulunan pintilikle suçladığı babası ile cezaevinde barıştığını söyledi. Mahkeme heyeti, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Ali Taşkun'un, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. W

Kırşehir'de oturan Durmuş Taşkun, IŞİD ile bağlantası olduğunu öne sürdüğü oğlu 19 yaşındaki Mehmet Ali Taşkun'un 'canlı bomba' olarak eylem yapabileceğini iddia ederek polise başvurdu. Bunun üzerine dağıtılan fotoğrafları ile her yerde aradan Mehmet Ali Taşkun, üç ay önce Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı. Sosyal paylaşım sitesinde IŞİD'i öven yazı ve fotoğraflar bulunduğu öne sürülen Taşkun, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Ali Taşkun'un yargılanmasına devam edildi.

BABAM PİNTİNİN BİRİ

Geçen eylül ayında çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Mehmet Ali Taşkun, iki yıl önce Suriye'ye gittiğini, burada kısa süre kaldıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Adana'da bir süre yaşadığını, burada polis tarafından bir kez yakalanınca akıl hastanesine yatırıldığını ve kendisine verilen ilaçların ağır geldiğini belirten Taşkun, "Hakim bey ben IŞİD üyesi değilim. Canlı bomba da olmadım. Babam ile anlaşamıyoruz. Bana para vermiyor. Pintinin biri o. Bu yüzden hakkımda iftira attı. Bursa'ya ise internette tanıştığım İmam Gündüz adındaki kişinin tavsiyesi üzerine çalışmak üzere geldim" diye savunma yaptı.

KANIT OLMADIĞI İÇİN BERAAT

Çıktığı ikinci duruşmada daha önceki yargılamada 'pintilikle' suçladığı babasının cezaevinde ziyaretine geldiğini, burada kendisi ile barıştığını söyleyen Taşkun, "Hakim bey beni tahliye ederseniz söz veriyorum Kırşehir'deki ailemin yanına gideceğim" dedi.

Mahkeme heyeti, yeterli kanıtın bulunmamasını dikkate alarak Mehmet Ali Taşkun'un, beraatına karar verdi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendisini 'Canlı Bomba' Diye İhbar Eden Babasıyla Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement