Kendisini Felç Eden, 122 Gün Sonra Yakalanan Magandayı Böyle Teşhis Etti - Son Dakika
Güncel

Kendisini Felç Eden, 122 Gün Sonra Yakalanan Magandayı Böyle Teşhis Etti

Kendisini Felç Eden, 122 Gün Sonra Yakalanan Magandayı Böyle Teşhis Etti

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ /Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA) İstanbul Gazi Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında rast gele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunun ensesinden omuriliğine isabet etmesi sonucu göğüsten alt tarafı felç olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş ve ailesine bekledikleri 'Maganda yakalandıö haberi sonunda ulaştı.

03.12.2015 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA)

İstanbul Gazi Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında rast gele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunun ensesinden omuriliğine isabet etmesi sonucu göğüsten alt tarafı felç olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş ve ailesine bekledikleri 'Maganda yakalandıö haberi sonunda ulaştı. Ahmet Emre Çavuş, Aksaray'da yakalanan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Devrim Aksoy'u, ateş ederken gördüğünü felçli yatağında fotoğraflarına bakarak teşhis etti.

Olay, 2 Ağustos akşamı meydana geldi. Arkadaşları ile evden ayrıldıktan 40 dakika sonra bir magandanın 3 el ateş etmesi sonucu ensesinden yaralanan lise 2'nci sınıf öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sadi Sun Yoğun Bakım Servisi'nde yapılan müdahalelerle yaşama döndürülen Çavuş'un omuriliğinin zedelendiği belirlenirken göğsünün altından itibaren felç olduğu açıklandı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş, 4 arkadaşı ile birlikte yürürken vurulan oğlu ile ilgili 6 kişinin ifade verdiklerini, bu güne kadar failin yakalanması için defalarca başvuruda bulunurken, failin yakalanması halinde biraz olsun huzura kavuşacaklarını söyledi. Her defasında Sultangazi Emniyet Müdürlüğü'nden magandanın yakalanması için "Bekleyin" denildiğini anlatan Bülent Çavuş ve eşi Zeynep'e sonunda bekledikleri haber geldi.

Aksaray-Adana Karayolu'nda yapılan denetimde durdurulmak istenen bir otomobilin sürücüsü kaçtı. Takip sonucu ekipler otomobili durdururken aracı kullanan 26 yaşındaki Devrim Aksoy ve yanında bulunan 25 yaşındaki Şahan Yalvaç gözaltına alındı. Polis araçta bir miktar sentetik uyuşturucu Bonzai ele geçirdi. Hakkında tutuklama kararı bulunan, Tekirdağ Cezaevi'nden firar ettiği öne sürülen Devrim Aksoy'un ayrıca Gazi Mahallesi'nde Ahmet Emre Çavuş'u felç bırakan maganda olduğu belirtildi. Aksoy tutuklanırken, Şahan Yalvaç, adliyede serbest bırakıldı.

FELÇLİ YATAKTA TEŞHİS

Devrim Aksoy'un fotoğrafı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Ahmet Emre Çavuş'a polis memurları tarafından gösterildi. Ahmet Emre Çavuş, sabıkalılar albümünden alınan fotoğraftan Devrim Aksoy 'u avukat Ahmet Sireci'nin de önünde teşhis ederken konuşma güçlüğü çekmesine karşılık teşhis etti. Fotoğraflı teşhis tutanağı'nda 'Devrim Aksoy'un fotoğrafı Ahmet Emre Çavuş'a gösterilip, sesli bir vaziyette kendisine ateş eden Devrim isimli şahsın bu şahıs olup olmadığı sorulduğunda kafasını, gözünü ve dudaklarını evet şeklinde belirtici çok açık beyanla teşhis edilmiş olup; bu tutanak tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır" denildi.

Solunum cihazı Avcılar Belediyesi'nce satın alınan Ahmet Emre Çavuş'un tedavi edilebilmesi için yoğun bakım, genel cerrahi ve fizik tedavinin aynı binada olduğu hastaneye götürülmesi gerektiği böyle bir hastanenin yıllık tedavi ücretinin 240 bin TL olduğu ifade edildi.

Baba Bülent Çavuş, oğlunu göğüsten aşağı felç hale gelmesine neden olduğu belirtilen Devrim Aksoy'un yakalanması ile biraz olsun huzur bulduklarını söyledi. Anne Zeynep Çavuş da, 'Oğlum benim vereceğim bir kaşık suya muhtaç hale geldi.. Oğlumu zevk için sıktığı kurşunla bu hale getiren kişi elini kolunu sallayarak gezmesi yüreğimi çok sızlatıyordu. Solunum makinesine bağlı . Yanına her girdiğimde dudaklarından 'Bunu bana yapan yakalandı mı?' dediğini okuyordum. Belki oğlum eski haline gelmeyecek. Ama başka annelerin yüreği yanmayacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendisini Felç Eden, 122 Gün Sonra Yakalanan Magandayı Böyle Teşhis Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement