Kent Estetiğini Bozana Bin 500 TL'lik Ceza - Son Dakika
Yerel

Kent Estetiğini Bozana Bin 500 TL'lik Ceza

Kent Estetiğini Bozana Bin 500 TL\'lik Ceza

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliği yaratan ve şehir estetiğini bozan kişi ve kurumlara göz açtırmıyor.

15.04.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliği yaratan ve şehir estetiğini bozan kişi ve kurumlara göz açtırmıyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın şehir estetiğine büyük önem verdiğini ve çalışmaları bizzat yakından takip ettiğini belirterek konuyla ilgili çalışmalarını sıklaştırdıklarını duyurdular. Konuyla ilgili sıkı kontroller gerçekleştiren ekipler, elektrik trafolarına, kamuya ait alanlara, cadde ve sokaklarda duvar üzerine ve otobüs duraklarına izinsiz ve mevzuata aykırı bir şekilde asılan afişleri teker teker kaldırıyor. Son olarak belediyenin zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Mehmet Ali Paşa'da faaliyet gösteren bir iş yerinin mevzuata aykırı, izinsiz ve gelişigüzel afiş astığı tespit edilerek ve Kabahatler Kanunu'na istinaden bin 500 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

Tüm uyarılara rağmen bu şekilde afiş asan kurum ve şahıslara idari yaptırım cezası uygulanabileceğini ifade eden yetkililer, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ettiler. İzmit Belediyesi tarafından yapılan bu sıkı denetimlerle, gelişigüzel asılan afiş ve ilanlardan dolayı yaşanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve kent estetiğinin korunması amaçlanıyor. Afiş ve ilanların mevzuata aykırı, izin alınmadan asılmaması ve dağıtılmaması gerektiğini bildiren zabıta yetkilileri, belediyenin afiş ve ilan stantlarının kullanılması ve kullanımı biten afişlerin gelişi güzel çevreye atılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Estetiğini Bozana Bin 500 TL'lik Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement