Kent Figürleri Başkent'e Estetik Kazandırıyor - Son Dakika
Yerel

Kent Figürleri Başkent'e Estetik Kazandırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerleşim alanlarını güzelleştirmek, estetik ve simgesel anlam kazandırmak amacıyla “kent figürleri” ile donatıyor.

08.07.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerleşim alanlarını güzelleştirmek, estetik ve simgesel anlam kazandırmak amacıyla "kent figürleri" ile donatıyor.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce Kuğulu Park önüne "kuğu", Anayasa Mahkemesi önüne "aslan", Milli Kütüphane önüne "kitap", Ankara Ticaret Borsası önüne "boğa", Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne de "anne-çocuk" figürleri yerleştirmişti. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ankara Valiliği, Altınpark, Konya yolu Samanyolu Alışveriş Merkezi önüne "at" figürleri, Göksu Park'a "balık", Gazi okullar bölgesine "kitap" ve 100. Yıl Mahallesi'ne de "100" figürleri yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Ankaralılar'ın büyük sempatisini kazanan Ankara'ya özgü hayvan türlerinden biri olan "Ankara kedisi"ni yaşatmak amacıyla çeşitli etkinliklerde ve görsel tasarımlarda sıkça kullanmıştı. Kedi figürleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Hipodrom Caddesi üzerinde bulunan ana hizmet binası ile Kızılay'daki Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı binası önünde Ankaralılar'ın beğenisine sunulmuştu.

İLÇELER DE UNUTULMUYOR

30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra İl Özel İdaresi'nin görev alanlarının da sorumluluğunu alan Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın tüm ilçelerinde gerek altyapı, gerekse ekonomik kalkınma amaçlı yatırımlar atağı başlatmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da ilçelerin görsel açıdan zenginleştirilmesi çalışmalarını yürütüyor. İlçeleri havuzlarla, çiçekli vazolarla donatan Büyükşehir Belediyesi, ilçelere de figürler kazandırıyor. Ayaş'ın adıyla birlikte anılan dünyaca ünlü domatesi Ayaş'ın girişine yerleştirilirken, Nallıhan ilçe meydanına da şaha kalkmış at figürleri konuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Figürleri Başkent'e Estetik Kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement