Kent Konseyi Başkanları Eskişehir'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Başkanları Eskişehir'de Buluştu

Kent Konseyi Başkanları Eskişehir\'de Buluştu

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısı Eskişehir'de yapıldı.

27.09.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısı Eskişehir'de yapıldı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Kent konseylerinde bir kurumun, hükümetin, hatta belediyenin çok etkin olmaması gerekiyor" dedi.

CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısı Abacı Konak Otel'de başladı. 2 gün sürecek olan toplantıya CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile 63 il ve ilçenin kont koseyi başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Türkiye'de partilerinin kazandığı belediyelerde kent konseylerinin gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için çalışma yapacaklarını söyledi. Ağbaba, "Bütün belediyelerimizde kent konseyinin kurulmasını amaçlıyoruz. Kent konseylerinde bir kurumun, hükümetin, hatta belediyenin çok etkin olmaması gerekiyor. Kent konseyleri tamamen sivil halktan oluşması gerekiyor. Kent konseyleri aslında belediyeyi yönetenler açısından da çok önemli bir şans. Çünkü kentin kendi çevresi dışında neler istenildiği çok daha net görülebiliyor. Bu anlamda kent konseyinin yerel yönetimlerde önemsenmesi gerektir" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yaptığı konuşmada Türk demokrasini alaturkaya benzeterek "Aynı alaturka müzik gibi. Alaturka, Türk usulü demek. Dolayısıyla bizim demokrasimizde biraz Türk usulü oluyor" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Kent Konseyi Platformu Toplantısı'na ev sahipliği yapmaktan dolayı memnunluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"5 yıl önce Konak Kent Konseyi öncülüğünde başlayan Türkiye Kent Konseyi Platformu çalışmaları iyi bir aşamaya geldi ve bugün 14'üncü toplantısını yapmak büyük bize memnuniyet veriyor. Kent konseyleri ve onun benzeri sivil toplum kuruluşları mevcut yönetimlerin hepsini eleştirebilmeli. Kendi bünyesindeki belediyeyi, valiyi kaymakamı da eleştirebilmeli. O nedenle mantık olarak sivilleşmek gerekir diye düşünüyorum. Türkiye'de kapanan belediyelerle yaklaşık olarak 2 bin belediye var. Ama 200 tane kent konseyi yok. Bu çok üstün körü bir yaklaşım." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Başkanları Eskişehir'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement