Kent Konseyi Çevre Gönüllüleri Mustafakemalpaşa'da - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Çevre Gönüllüleri Mustafakemalpaşa'da

BKK Çevre Çalışma Grubu, Mustafakemalpaşa İlçesi'nde ormanlık alan içinde kalan taş, mermer ve krom madeni sahalarında incelemelerde bulunarak sonuçlarını yetkililerle paylaştı.

04.05.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ve üyeler, Mustafakemalpaşa'da yer alan taş, mermer ve krom madeni sahalarının çalışma şekilleri ile çevreye verdiği zararlar hakkında incelemelerde bulundu. BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık, ocaklarda yapılan çalışmalarından ardından atıkların dinlendirilmeden derelere şarj edildiğini söyledi. Söğütpınar bölgesinde akan derelerin mermer atıkları nedeniyle bembeyaz aktığını anlatan Sarıbıyık, "Bu bölgede bulunan su kaynakları özellikle tarımsal amaçlı kullanılıyor. Mermer tozu ve kimyasal maddeler içeren atıkların derelere bırakılması büyük tehlike arz ediyor. Durumun ciddiyetini Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı ve yetkilileri ile paylaşıyoruz. İl Çevre Müdürlüğü'nün acilen bu bölgede denetimlerini sıklaştırması gerekiyor" dedi.

BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ve beraberindeki heyet Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı Sadi Kurtulan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Çevre Gönüllüleri Mustafakemalpaşa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement