Kent Konseyi İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Kent Konseyi İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Çivril ve Baklan ilçesinde toplantılar düzenledi.

02.03.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Çivril ve Baklan ilçesinde toplantılar düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, büyükşehir ile birlikte ilçelerde de yapılanmak için başladığı ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, yeni oluşan Kent Konseyi yönetimi, Çivril ve Baklan ilçelerini ziyaret etti. İlçe ziyaretlerine Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

İlk olarak Çivril ilçesini ziyaret eden Kent Konseyi heyeti, Çivril Belediye Başkan Yardımcısı ve Çivril Kent Konseyi Başkanı Hasan Yazıcı'nın da katıldığı, 75. Yıl Halk Kütüphanesi'nde bir toplantı düzenledi.

Baklan ilçesinde ise Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşla Baklan Belediye Konferans Salonu'nda bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi heyeti burada da yoğun ilgiyle karşılaştı.

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi'nin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi vererek, "İlçeleri ziyaret sebebimiz farklı bir kültürü, farklı bir yapıyı sizlerle paylaşmak. Kent Konseyi nedir, ne iş yapar, katılımcıları kimlerdir, bu konulardaki Büyükşehir'in tecrübelerini sizlerle paylaşmaya geldik. 2015 yılında artık dokuzuncu yılımızı doldurup onuncu yılımıza başlayan çok tecrübeli bir Kent Konseyi'nden bahsediyoruz. Tabi Kent Konseyi deyince aklımıza ne gelmeli. Kent Konseyi o şehirde yaşayan insanların kentlilik bilicinin gelişmesi, hemşehrilik hukukunun artması, yerinden yönetimin sağlanması, katılımcılığın sağlanması, şeffaflığın saydamlığın sağlanması, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın gerçekleşmesi gibi amaçları olan çok geniş kapsamlı bir kuruluş" dedi. Kent Konseyi'nin çok geniş bir hedef kitleyi içerisine aldığını kaydeden Değirmenci, "Belki de diğer sivil toplum örgütlerinden en ayırt edici özelliği de kent konseylerinde alınan kararlar o ilçedeki belediye meclislerinde karar haline dönüşebiliyor" diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement