Kent Konseyi Kale ve Tavas'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Kale ve Tavas'ı Ziyaret Etti

Kent Konseyi Kale ve Tavas\'ı Ziyaret Etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

25.03.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Her ay iki ilçeyi ziyaret ederek meclisleri ve çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kent Konseyi heyeti, bu ay Kale ve Tavas'i ziyaret etti.

Denizli'nin büyükşehir olması ile birlikte çalışmalarını tüm ilçeleri kapsama hedefi ile sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Her ay iki ilçeyi ziyaret eden Kent Konseyi, bu ay Kale ve Tavas'ı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe ziyaretlerine Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Kale ilçesini ziyaret eden Kent Konseyi heyeti, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın da katıldığı programı Kale Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Kent Konseyi'nin ilçede yeni kurulduğunu ifade eden Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, "Biz toplum olarak kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve çocuğu ile hep bir arada yaşayan insanlarız. Ben engelli demek istemiyorum, çünkü engelin olmasını istemiyorum. Belediye başkanları olarak insanların yaşadığı engelleri ortadan kaldıralım diyorum. Yönetimde herkesin söz sahibi olması lazım. Bu meclislerin esas amacı bu zaten" dedi.

Kale'nin ardından Tavas Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıya ise Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çetinkaya, Tavas Kadın Meclisi Başkanı Sıdıka Karayürek, Tavas Gençlik Meclisi Başkanı Emrullah Kalli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kent konseylerinin ilçelerin gelişiminde önemli rol üstlendiğini kaydeden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bizim artık en temel felsefemiz danışarak ortak kararlar alarak hizmet etmektir. Kent konseyimiz inşallah rutin işlerden ziyade olağanüstü sıra dışı projeler peşinde koşacaktır. Büyük bir heyecanla ve aşkla çalışan bir meclise hizmet etmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın da, Kent Konseyi'nin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Genel Sekreter Akın, "Kent Konseyi şehirde yaşayan insanların kentlilik bilincinin gelişmesi, hemşehrilik hukukunun artması, yerinden yönetimin, katılımcılığın ve şeffaflığın sağlanması, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın gerçekleşmesi gibi amaçları olan çok geniş kapsamlı bir kuruluş" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Kale ve Tavas'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement