Kent Konseyi'nden Anlamlı Konferans - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nden Anlamlı Konferans

Kent Konseyi\'nden Anlamlı Konferans

Karaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin davetlisi olarak Karaman'a gelen, görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva bir dizi konferans verdi.

23.10.2014 09:58  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Kent Konseyi, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Kent Konseyi bünyesinde bulunan Engelliler Meclisi 22. Ve 23. Dönem milletvekilliği yapan, ülke genelinde engellilere yönelik bir çok çalışmanın içinde bulunan ve halen bu çalışmalarına devam eden Lokman Ayva'yı Karaman'da ağırladı. Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven,"Böylesine önemli bir şahsiyeti Karaman'da ağırlamak bizler için onur verici bir durumdur. Kendisi de engelli olan Sayın Lokman Ayva, tecrübeleri ve hayatı boyunca yaşadıkları konusunda bizlere önemli bir mesaj verdi. Anladık ki engeller aslında engel değil. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan'a etmek istiyorum. Allah razı olsun Kent Konseyimizin bütün faaliyetlerinde bize destek oluyor. Kent Konseyi çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Lokman Ayva İlk Konferans'ını Üniversite'de Verdi.

Engellerin aslında engel olmadığını söyleyen Lokman Ayva, ilk konferansını Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 'sinde verdi. İnsanın hayatını etkileyen üç etkileşim olduğunu söyleyen Ayva"Bunlar insanların küreyle etkileşimi, öbürleriyle etkileşimi ve kendisiyle etkileşimidir" dedi. 11 yaşında geçirdiği Menenjit hastalığı sonucu görme yetisini kaybeden Ayva, azim ve kararlılıkla eşikliklerinin üzerine gittiğini vurguladı. Belki görseydim okuyamazdım diyen Lokman Ayva, engellerin kimi zaman avantaj olduğunu, özellikle ailelerin engelli çocuklarına inanmaları gerektiğini asla korkmamaları gerektiğini söyledi. İkinci konferansını İrfan Ataseven Anadolu Lisesi'nde veren Lokman Ayva, son olarak Karaman Belediyesi Meclis Salonu'nda Kent Konseyi ve Engelliler Meclisi Üyelerine hitap etti.

Başkan Çalışkan'da Konferansa Katıldı

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'da katıldı. Açılış konuşmasında konferans katılımcılarına hitab eden Başkan Çalışkan"Önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış, parlamentoda engellilerin eli ayağı gözü kulağı olmuş, engellilere yönelik önemli çalışmaların mimarı olan Sayın Lokman Ayva beyefendiyi Karaman Belediyesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Kent Konseyimize de böylesine anlamlı konularda, böylesine önemli şahsiyetleri Karaman'a davet etmek sureti ile, vatandaşlarımızın istifade etmesini sağlamalarından dolayı da teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum." Dedi.

Lokman Ayva Belediye Meclis Salonunda verdiği konferans sonrasında, Kent Konseyi Engelliler meclisi, engelli ve engelli ailelerinin de katıldığı akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemek sonrasında Lokman Ayva Karamandan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nden Anlamlı Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement