Kent Ormanı Yılsonunda Tamamlanacak - Son Dakika
Güncel

Kent Ormanı Yılsonunda Tamamlanacak

Kent Ormanı Yılsonunda Tamamlanacak

Bir milyon 230 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı Projesi'nin yüzde 50'si tamamlandı.

12.07.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır halkına dinlenebileceği, yürüyebileceği, nefes alabileceği, doğaya zarar vermeden vakit geçirebileceği yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla geliştirilen Kent Ormanı'nın yüzde 50'si tamamlandı. Kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı'ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, orman projesinin 7 milyon 250 bin TL'ye ihale edildiğini, 1 milyon 230 bin metrekarelik alandan oluştuğunu bildirdi.

Şimdiye kadar 450 bin metrekarelik alana 5 metre aralıklarla 8 bin 650 adet yapraklı ağaç dikildiğini belirten Uçaman, tüm ağaçların damla sulama ile sulanmasının tasarlandığını ve yangına hızlı müdahale edilmesini sağlayan 10 adet yangın hidrandı bulunduğunu söyledi. Proje kapsamında 10 metrelik yol kenarlarına yeşil kuşak, duvar kenarlarına yürüyüş yolu yapılacağını, spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının yerleştirileceğini kaydetti. Uçaman, şimdiye kadar 2 bin 140 adet ıhlamur, 3 bin 330 adet çınar, 355 adet defne, bin 370 adet tespih, 70 adet dut, 455 adet gladiçya, 450 adet akçaağaç, 100 adet söğüt ve 380 adet de meşe ağacı olmak üzere 8 bin 650 adet ağacın dikildiğini ifade etti.

Kent Ormanı dört mevsim yeşil olacak

9 tür ağacın dikildiği alanda, özellikle stratejik alanlara belirli ağaçları diktiklerini söyleyen Uçaman, Kent Ormanı'nın 4 mevsim yeşil kalmasıyla ilgili çalışmalarını bitirdiklerini, birinci etabı, halkın direk mesire alanı olarak değerlendirebileceği alanlar olarak planladıklarını ifade etti. Uçaman, Kent Ormanı Projesi ile kent iklimini dengeleme, kentteki hava kalitesini artırma, atmosferik sera etkisini önleme, su dengesini sağlama, toprak erozyonunu önleme, biyolojik çeşitliliği koruma işlevleriyle de ekolojik anlamda birçok yarar sağlanacağına dikkat çekti. Uçaman, ihale kapsamı dışında dikecekleri ağaçları, kampanyalar şeklinde, ilgili kurumlar ve vatandaşlarla birlikte dikecekleri vurguladı.

51 bin ağaç dikilecek

Kent Ormanı Projesi'ni yılsonuna doğru bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Uçaman, projenin birinci etabının ağaçlandırma olduğunu, yol yapımı ile ilgili bölümün ise bitmek üzere olduğunu kaydetti. Uçaman, proje kapsamında 26 bin, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın da 25 bin olmak üzere toplam 51 bin ağaç dikeceğini açıkladı.

Alan yaz ve kış kullanılabilir

Kent Ormanı'nı mesire ve kentin ormanlık alanı olarak düşündüklerini belirten Uçaman, Kent Orman Projesi'ni diğer mesire alanlarından farklı kılan bir yönünün de yazlık ve kışlık olarak yurttaşların bu alanları kullanabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kent Ormanı Yılsonunda Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement