'Kentin ve Kentlinin Hakkı Korunacak' - Son Dakika
Yerel

'Kentin ve Kentlinin Hakkı Korunacak'

\'Kentin ve Kentlinin Hakkı Korunacak\'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, 2016 yılında da kentin ve kentlinin hakkının korunacağını kaydetti.

05.02.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, 2015 yılında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baran İpekyüz, 2015 yılında her ay düzenli olarak denetim yapıldığını, toplamda 15 bin 301 aracın (ticari taksi, okul servisi, halk otobüsü, belediye otobüsü ve minibüs) denetlendiğini, kurallara uymayan bin 286 araca ceza kesildiğini söyledi.

Kaldırım işgali yapan, engelli ve yaya geçidi gibi yasak yerlere park eden 227 aracın çekildiğini belirten İpekyüz, yıl içinde 5 bin 447 işyerinin denetlendiğini, kurallara uymayan 152 işyerine cezai işlem uygulandığını aktardı. İpekyüz, Hal içinde toptan satış yapan 220 işyeri ile Hal dışında satış yapan işyerlerinin, pazar günleri hariç haftanın her günü denetlendiğini, 40 kaçak yapının yıkıldığını kaydetti. İpekyüz, kent genelinde 4 bin 71 dilenciye müdahale ettiklerini açıkladı.

Denetimler devam edecek

İpekyüz, 2016 yılı içerisinde rutin kontrollerin devam edeceğini belirterek, "Kentin ve kentlinin hakkını koruyacağız. Kentte hiçbir şekilde kaçak yapılara, kaldırım işgallerine, engelli geçidi ve yaya geçitlerini kapatan araçlara ve özellikle toplu taşıma araçlarının kuralsızlıklarına karşı kesinlikle taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kentin ve Kentlinin Hakkı Korunacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement