Kentsel Dönüşümde Zahireciler Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Kentsel Dönüşümde Zahireciler Unutulmadı

Kentsel Dönüşümde Zahireciler Unutulmadı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Zahireciler Borsası esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ekinci, kentsel dönüşüm kapsamında belediyeye tahsis edilmesi gereken yüzde 30'luk kısmı Zahireciler Borsasının esnafına tahsis edeceklerini belirtti.

10.10.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzenli olarak esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdüren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin son durağı, Zahireciler Borsası oldu. Sabah kahvaltısında Zahireciler Borsasının Akçakale yolu üzerindeki odasında bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, borsa esnafıyla fikir alışverişinde bulundu. Zahireciler Borsası Başkanı Ali Yücetepe, Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık bir esnaf grubu tarafından karşılanan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak Zahireciler Borsası esnafının yer tahsisi talebine karşı önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında 73. Maddede belirlenen yeni gelişim alanlarıyla ilgili belediyeye tahsis edilmesi gereken yüzde 30'luk kısmı Zahireciler Borsasının esnafına tahsis edeceklerini belirten Başkan Ekinci'nin konuşması alkışlarla kesildi. Yer tahsisi konusunda Eyyübiye Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi tam anlamıyla yerine getireceklerini belirten Ekinci, bu davranışıyla esnafın da takdirini topladı.

'PLANLAMA YAPMAMIZ GEREKİYOR'
Ekinci borsa esnafına yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ortak akıl diye hep ifade ediyoruz ortak akıldan hep bahsediyoruz yapacağımız bütün işlerde ortak aklı hâkim kılmaya çalışıyoruz ama ortak aklın gereğini yerine getirme konusunda zikzaklar çizersek bundan vazgeçersek o zaman o ortak akıl sadece söylemde kalır. Kendi adıma ve belediye adına söylüyorum, daha önceden yönetim kurulu başkanımız ve üyeleri ile bir araya geldik. Onların talepleri doğrultusunda ortaya çıkan bir ortak akıl vardı ve biz bunu ilgili yerlere ilettik. Şifahen de kabul görüldü ve bu anlamda bir proje hazırlandı. Dolayısı ile bu proje bizim açımızdan devam ediyor. Eyyübiye ilçesi baktığınız zaman ticaretin merkezi sayılabilecek bir konum bunlar İmam keskin Buğday Pazarı, Hayvan Pazarı, ulusal ticaret anlamında çok önemli bir yere sahip olan Kapaklı Pasajı aynı şekilde sınırlarımız içerisinde dolayısı ile bu tarz ticari yerlerin daha doğru şekilde planlanması gerekiyor."

'YÜZDE 30'LUK KISMI SİZİN KULLANIMINIZA SUNACAĞIZ'
Önemli olanın kendileri açısından sonuç almak olduğunu dile getiren Ekinci, bu doğrultuda ilgili taraflarla görüştüklerini kaydetti. Ekinci, "Maliyeye ait olan yerin imara açılması doğrultusunda şehrin gelişimi açısından satıldığından gelirin yüzde 30'u ilçe belediyesine gelir. Şimdi burada yeni gelişim alanları belirleniyor. Kentsel dönüşümden kaynaklı bu 73.madde de yeni gelişim alanları belirleniyor ve bu gelişim alanları Büyükşehir Belediyesine tahsis ediliyor. Biz başta ifade etmiştik eğer maliye adına kalır ise yüzde 30'u geliri bizim olacağını ifade etmiştik. Dolayısı ile buna başta karşı gelmiştik ve sonra mutabık kaldık ve oranın yüzde 30'u sizin değil mi dediler ve yüzde 30'unuzu veriyoruz dediler. Bize verilen yüzde 30'luk yer sizin talep ettiğiniz miktar kadar ve onun için 1 metre kare yeri olmayan bir belediye olarak şunu söylüyorum bizim istediğimiz yüzde 30'u biz oradan istiyoruz ve biz o yüzde 30'u sizin kullanımınıza sunacağız" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kentsel Dönüşümde Zahireciler Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement