Kepenk Kapatma' Çağrısı Yapan Dbp Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı(2) - Son Dakika
Güncel

Kepenk Kapatma' Çağrısı Yapan Dbp Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı(2)

Kepenk Kapatma\' Çağrısı Yapan Dbp Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı(2)

Hdp'li DEMİREL; BU SÜREÇTE, BU ŞEKİLDE SEÇİME GİDİLEMEZ Diyarbakır'da DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınması merkez Sur ve Silvan ilçelerinin de aralarında bulunuduğu belediye başkanlarının tutuklanması DBP Diyarbakır binası önünde basın açıklamasıyla protesto edildi.

27.08.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li DEMİREL; BU SÜREÇTE, BU ŞEKİLDE SEÇİME GİDİLEMEZ

Diyarbakır'da DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınması merkez Sur ve Silvan ilçelerinin de aralarında bulunuduğu belediye başkanlarının tutuklanması DBP Diyarbakır binası önünde basın açıklamasıyla protesto edildi.

HDP milletvekilleri Çağlar Demirel, Edip Berk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu basın açıklamasında konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, "Eğer irademize karşı bir saldırı söz konusuysa, halkımızın iradesi teslim almak üzere bir saldırı gelişecekse, ilelebet buna karşı durmak bizim temel şiarımız olacaktır.  Dün akşam itibariyle de partimizin il eşbaşkanı Hafize İpek, yaptığı bir basın açıklamasından dolayı gözaltına alınmıştır. Eşbaşkanımız görevini yapmıştır, halkına karşı olan sorumluluğunu yerine getirmiştir. Arkadaşımızın mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel de "Bu halkı katlederek, tutuklayarak, işkence ederek sindiremezsiniz. Bugün, belediye başkanlarını tutuklayarak, sürgün ederek bu sorunu çözemezsiniz. Sorunun çözümü diyalog ve müzakeredir. Barış sürecini eğer kalıcı barışa evrilmesini istiyorsak, Öcalan ile görüşülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Demirel, böyle bir ortamda seçime gidilmemesi gerektiğini belirtirken de "Bu süreçte bu şekilde seçime gidilemez. Halkımız demokratik ortamda seçime gitmek istiyor. Ama şu anda uygulanan devlet hukuku değil, asker ve polis hukukudur. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kepenk Kapatma' Çağrısı Yapan Dbp Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement