Kepez Belediyesi'nden Varsak'a 112 Acil Servis İstasyonu Binası - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediyesi'nden Varsak'a 112 Acil Servis İstasyonu Binası

Kepez Belediyesi\'nden Varsak\'a 112 Acil Servis İstasyonu Binası

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesine sözünü verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezi’nden sonra 112 Acil Servis İstasyonu Binası’nı da kazandırdı.

17.08.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesine sözünü verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezi'nden sonra 112 Acil Servis İstasyonu Binası'nı da kazandırdı.

Kepez Belediyesi, ilçe halkının sağlık hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmesine yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Aile sağlığı merkezlerinden sonra Kepez'e, 112 Acil Servis İstasyonu Binaları inşa ediliyor. Bugüne kadar ilçeye 4 tane 112 acil servis istasyon binası kazandırıldı. Varsak bölgesi de talep ettiği 112 istasyonuna kavuştu. Böylece Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesine sözünü verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Aile Sağlığı Merkezi'nden sonra 112 Acil Servis İstasyonu Binası'nı da kazandırmış oldu.

KEPEZ'İN SAĞLIĞI BİZLERE EMANET

Başkan Tütüncü, Ak Parti İl ve Kepez İlçe Teşkilatı yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve iş adamlarıyla birlikte yapımı tamamlanan tesisi gezdi. Kepez'in sağlığının kendilerine emanet olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'i, sağlık yatırımlarıyla güçlü bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Tütüncü, "Her yeni günle, yeni sağlık yatırımlarımızla Kepez, sağlığın da merkezi oluyor. Kepez'de, bir yandan devletimizin, diğer yandan özel sağlık kurumlarının yatırımları var. Devletimizin bir yatırımı olan 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi gibi dev yatırımları da ilçemize kazandırdık. 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi, Kepez'in büyük bir hayaliydi. Bu hayal de gerçek oluyor" dedi.

MAHALLELERE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ

Belediye olarak mahallelerde Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) yaptıklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, "Birçok mahallede ASM inşaatlarımız sürüyor. Bazı mahallelerimizde ise ASM inşaatları tamamlandı ve hizmeti girdi. ASM ile mahallelerimize doktor getiriyoruz" ifadesini kullandı.

BELEDİYE SAĞLIK MERKEZİ MÜJDESİ

Kepezlilere, belediye sağlık merkezi müjdesi de veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık alanında yeni bir adım atıyoruz. Belediye Sağlık Merkezi inşa ediyoruz. 3 katlı bu sağlık kompleksini belediye hizmet binamızın bahçesine yapıyoruz. İhalesi süreci devam eden sağlık merkezinde temel sağlık hizmetlerinden, ağız ve bakım hizmetlerine kadar birçok alanda poliklinik hizmetleri, teşhis ve tedavi işlemleri gerçekleştireceğiz. Sağlık yatırımlarını, sağlığımızı korumayı, bozulan sağlığımızı iyileştirmeyi önemsiyoruz."

KEPEZ'E 4 TANE 112 ACİL SERVİS İSTASYONU

Kepez'e kazandırılmasına destek verdikleri 112 Acil Servis İstasyon Binaları ile ilgili de şu değerlendirmeyi yapan Başkan Tütüncü:

"112 istasyonları, Allah muhtaç da etmesin ama eksik de etmesin kabilinden bir yatırım. Hızır acil istasyonları, Kepez'in farklı mahallelerinde, sağlık kurumlarının uzak olduğu noktalarda ambulans hizmeti görevi yapacak. Allah göstermesin ama ambulansa ihtiyaç duyulduğu takdirde, sağlığı tehdit eden ani bir durum vuku bulduğu anda mahallelerimizde 112 istasyonları, ihbarları alır almaz ihbar yerine gitme ve zaman kazanma noktasında çok büyük bir fonksiyon ifa edecekler."

"DEV ESERLER İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Bu ay içerisinde hizmete girmesi planlanan tesisin Varsak'a hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, "Kepez'de, sağlık tesislerinin birbiri ardınca inşa ettiğimiz takdirde Kepez'i, sağlık hizmetleri konusunda farklı bir kategoriye taşımış olacağız. Daha düne kadar küçümsenen, hor görülen bir ilçeydi Kepez. Şimdi örnek sağlık tesislerinin ve sağlık hizmetlerinin var olduğu bir bölge haline geldi. Sağlık yatırımları yeterli mi? Asla. Daha büyük hedeflere kavuşabilmek için planlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devler gibi eserler üretmek için karıncalar gibi çalışmak gerekir diyor ve çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez Belediyesi'nden Varsak'a 112 Acil Servis İstasyonu Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement