Kepez'de 3 Mahalle İçin İnşaat Emsal Değeri Revizyonu - Son Dakika
Güncel

Kepez'de 3 Mahalle İçin İnşaat Emsal Değeri Revizyonu

Kepez ilçesinde bulunan Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde inşaat emsal değerinin artırılması için hazırlanan imar revizyonu, Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi.

12.06.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez ilçesinde bulunan Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde inşaat emsal değerinin artırılması için hazırlanan imar revizyonu, Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve 0,40 emsali 0,60'a çıkaran 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Haziran Ayı Olağan Toplantısında görüşülerek, kabul edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Baraj, Göksu ve Beşkonaklılar mahallelerinin bir kısmında inşaat emsal değerinin 0,40, Kepez'in diğer bölgelerinde ve bu mahallelerin batısında ise 0,60 olduğunu belirterek, "Bu bölgenin uzun yıllardır çözülemeyen tapu problemini çözdük. Emsalin 0,40 olduğu bölgede oturan vatandaşlarımız, yapılaşmanın önünün açılmasını istiyordu. Emsal adaletsizliği, 7 yıldır çözmeye çalıştığım bir konuydu." dedi.

Bölgede yaklaşık 50 bin kişinin taleplerine duyarsız kalamadıklarını ifade eden Tütüncü, sosyal donatı alanlarını sağlayarak ve imar kanunun, imar mevzuatının beklediği matematiksel hesapları da yaparak, vatandaşın imarla ilgili beklentilerinin karşılanmasına yönelik bir adım attıklarını bildirdi.

Tütüncü, "Böyle bir düzenlemeyi Kepez'e armağan ettiği için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e ve plan revizyonuna destek veren meclis üyelerine teşekkür ederim. Büyükşehir Meclisinde kabul edilen planlamanın 1/1000 ölçekli plan revizyonu önümüzdeki aylarda Kepez Meclisi gündemine alınacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kepez'de 3 Mahalle İçin İnşaat Emsal Değeri Revizyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement