Kepez'de 3 Okulun İnşaatı Başladı, Sırada 8 Okul Var - Son Dakika
Yerel

Kepez'de 3 Okulun İnşaatı Başladı, Sırada 8 Okul Var

Kepez\'de 3 Okulun İnşaatı Başladı, Sırada 8 Okul Var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı için yatırım programına aldığı 11 okuldan 3 tanesinin yapımı başladı.

30.03.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı için yatırım programına aldığı 11 okuldan 3 tanesinin yapımı başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'nin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yüziyaretinde Kepez'e yapılacak olan yeni okul yatırımları görüşüldü.

Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2016'da Kepez'e, okul, pansiyon ve spor salonundan oluşan 14 tane eğitim binası yatırımı yapacağını aktardı. Başkan Hakan Tütüncü, 2016 yatırımında yer alan Ahatlı Mahallesi'ndeki 32 derslikli Anadolu Lisesi'nin, Odabaşı Mahallesi'ndeki 16 derslikli Odabaşı Ortaokulu'nun ve Yeni Doğan Mahallesi'ndeki 24 derslikli ilkokul binalarının yapımına başlandığını kaydetti.

Bu okul binalarının temel atma törenlerini önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisini paylaşan Tütüncü, Baraj Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye binasının, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Spor Lisesi'nin spor salonunun ve Mahmud Celadeddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ikmalinin de inşasının devam ettiğini belirtti.

SIRADAKİ OKULLAR

Tütüncü, 24 derslikli İsmail Hakkı Kaya İlkokulu'nun, 16 derslikli Nebi Güney Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının, 6 derslikli Gündoğdu Mahallesi Ana Okulu'nun, 32 derslikli Düdenbaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu'nun, 32 derslikli Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu'nun, 32 derslikli Fen Lisesi ve 200 kişilik pansiyon binasının, 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonunun, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Lisesi ile 2 atölye binasının ise ihale aşamasına geldiğini bildirdi.

Başkan Tütüncü, 32 derslikli Fen Lisesi ile 40 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin Varsak Şelale Mahallesi'nde 470 dönümlük araziye kurulacak olan eğitim kampüsünde inşa edileceğini açıkladı.

YAPIMI TAMAMLANAN OKULLAR

Tütüncü, 2015 yatırımında yer alan 24 derslikli Gülgün Nihat Ömür İlkokulu'nun, 24 derslikli Fevzi Çakmak Mahallesi Ortaokulu'nun, 16 derslikli Spor Lisesi'nin (Fevzi Çakmak Mahallesi), 24 derslikli Özel Eğitim Okulu'nun (Şafak Mahallesi) ve 24 derslikli Çamlıbel Anadolu Lisesi'nin yapımının tamamlandığını ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı, yine 2015 yatırımındaki 24 derslikli ve 2 atölye binalı Akdeniz Sanayi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile 24 derslikli Türkiye Odalar ve Birliği Fen Lisesi'nin yapımının sürdüğünü hatırlattı.

Son 7 yılda Kepez'e 40 yeni okul yapıldığını dile getiren Tütüncü, "Kepez Belediyesi olarak imar düzenlemesi, mülkiyet problemlerinin çözümü ve arsa tahsisi çalışmalarımız olmasaydı okul yatırımlarının yapılması pek mümkün değildi. Arsa tahsisi yaparak, okul arsalarındaki mülkiyet ve imarla ilgili problemleri çözerek ve merkezi idarenin desteğini alarak ilçeye yeni okulların yapılmasını sağlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Başkan Tütüncü, Kepez'deki eğitim yatırımlarından dolayı Ak Parti Hükümeti'ne, Ak Parti Antalya Milletvekillerine, Antalya Valiliği'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve hayırseverlere teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'de 3 Okulun İnşaatı Başladı, Sırada 8 Okul Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement