Kepez'de 3 Okulun Yapımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Kepez'de 3 Okulun Yapımına Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı için yatırım programına aldığı 11 okuldan 3'ünün yapımına başlandı.

30.03.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı için yatırım programına aldığı 11 okuldan 3'ünün yapımına başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret ederek, Kepez'e yapılacak yeni okul yatırımlarını değerlendirdi.

Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2016'da Kepez'e, okul, pansiyon ve spor salonundan oluşan 14 eğitim binası yaptıracağını belirtti.

Yatırım programına yer alan Ahatlı Mahallesi'ndeki 32 derslikli Anadolu Lisesi'nin, Odabaşı Mahallesi'ndeki 16 derslikli Odabaşı Ortaokulu'nun ve Yeni Doğan Mahallesi'ndeki 24 derslikli ilkokul binalarının yapımına başlandığını vurgulayan Tütüncü, bu okul binalarının temel atma törenlerini önümüzdeki günlerde yapılacağını vurguladı.

Baraj Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye binasının, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Spor Lisesi'nin spor salonunun ve Mahmud Celadeddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ikmalinin inşasının da devam ettiğine dikkati çeken Tütüncü, şunları kaydetti:

"24 derslikli İsmail Hakkı Kaya İlkokulu'nun 16 derslikli Nebi Güney Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının, 6 derslikli Gündoğdu Mahallesi Ana Okulu'nun, 32 derslikli Düdenbaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu'nun, 32 derslikli Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu'nun, 32 derslikli Fen Lisesi ve 200 kişilik pansiyon binasının, 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonunun, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Lisesi ile 2 atölye binasının ise ihale aşamasına gelindi."

Tütüncü, 32 derslikli Fen Lisesi ile 40 derslikli İmam Hatip Lisesinin Varsak Şelale Mahallesi'nde 470 dönümlük araziye kurulacak eğitim kampüsünde inşa edileceğini bildirdi.

Kepez'de 7 yılda 40 yeni okul yapıldığını vurgulayan Tütüncü, arsa tahsisi yaparak, okul arsalarındaki mülkiyet ve imarla ilgili problemleri çözerek ve merkezi idarenin desteğini alarak ilçeye yeni okulların yapılmasını sağladıklarını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kepez'de 3 Okulun Yapımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement