Kepez'den Eğitime Hizmet - Son Dakika
Yerel

Kepez'den Eğitime Hizmet

Kepez\'den Eğitime Hizmet

Kepez Belediyesi, eğitimdeki eşitsizliği gidermeye dönük çalışmaları kapsamında evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler için okullarda bilişim sınıfı oluşturuyor.

31.03.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, eğitimdeki eşitsizliği gidermeye dönük çalışmaları kapsamında evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler için okullarda bilişim sınıfı oluşturuyor.

Daha önce de 6 ayrı noktada hizmet veren bilgi evi projesiyle çocuklara, kütüphanenin, bilgisayarın ve internetin olduğu bir ortamda ders çalışma imkanı sunan Kepez Belediyesi, okullarda bilişim sınıfları açarak, öğrencileri bilgisayar ve internetle buluşturacak.

Bilişim sınıflarını, bilgisayar kullanımının az olduğu mahallelerdeki okullarda açacaklarını aktaran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Merkezden uzak mahallelerimizdeki öğrencilerimiz, merkezdeki öğrencilerimiz gibi bilgi işlem teknolojilerine, imkanlarına çok sık kavuşamıyorlar. Aradaki eşitsizliği gidermek anlamında bilişim sınıfı projemizi başlatıyoruz" dedi.

Mayıs ayından itibaren okulları bilgi işlem sınıfları ile buluşturacaklarını kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, ilk etapta Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki Şehit Kahraman Çelikbaş, Habibler Mahallesi'ndeki Şehit Serhat Genç ve Varsak Altıayak Mahallesi'ndeki Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut okullarında, bilgi işlem sınıfı açacaklarını duyurdu. Tütüncü, okulların talepleri doğrultusunda ve ihtiyaca göre bilgi işlem sınıflarının sayısını artıracaklarının altını çizdi. Başkan Tütüncü, 15 bilgisayarın yer alacağı bilişim sınıfların masa, sandalye gibi tüm mobilyalarını karşılayacaklarını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'den Eğitime Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement