Kepez'e İki Önemli Yatırım Daha Geliyor - Son Dakika
Yerel

Kepez'e İki Önemli Yatırım Daha Geliyor

Kepez\'e İki Önemli Yatırım Daha Geliyor

Kepez Belediyesi, bu yıl içerisinde yapımlarını başlattığı merkez camii, şefkat ve huzur evi ile semt spor sahası yatırımlarından sonra ilçeye iki önemli proje daha kazandırıyor.

10.08.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, bu yıl içerisinde yapımlarını başlattığı merkez camii, şefkat ve huzur evi ile semt spor sahası yatırımlarından sonra ilçeye iki önemli proje daha kazandırıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2015'te yapma sözünü verdiği 7 proje içerisinde inşaat sırası kent parkına ve belediye sağlık merkezine geldi. Kepez'e, prestij kazandıracak olan iki projenin yapım ihalesi gerçekleşti. İhalenin kesinleşmesi ve yer teslimin ardından projelerin inşasının bu yıl içerisinde başlayacağı bildirildi.

KENT PARKINI YAPIYOR

Başkan Hakan Tütüncü'nün, mahalli seçim kampanyası döneminde ilçenin batı yakasına vaat ettiği kent parkı, Avni Tolunay Mahallesi'ne kazandırılıyor. Hizmet taleplerine cevap veremeyen 65 bin 700 metrekarelik Tek Sarnıç Mesire Alanı, kent parkı haline getiriliyor. 'Çakırlar Yolu' olarak bilinen Hürriyet Caddesi'nde bulunan ve işlevini yitiren mesire alanı, modern bir proje ile revize ediliyor. İçerisinde küçük yapay bir göledin ve sarnıcın olduğu mesire alanı, ilçenin ilk kent parkı oluyor.

MESİRE ALANI GÖRÜNÜR HALE GETİRİLECEK

Tek Sarnıç Parkı, önemli bir ulaşım yolunun yanında olmasına rağmen, topografik yapısı gereği, 2 farklı kottan oluşan bir arazi üzerinde yer aldığından dolayı fark edilemiyordu. Bu nedenle hazırlanan projede, parkın girişinde fark edilebilirlik ön plana çıkarıldı. Giriş alanının 85 metrekarelik kısmı, Hürriyet Caddesi ile buluşturularak, girişte 1572 m2'lik bir meydan tasarlandı. Meydanın yanında ise 165 m2 açık kullanım alanı olan 5 adet büfe ile engelli kullanımına da uygun bay ve bayan tuvaletleri yer alacak. Giriş meydanı ile parkın yoğun kullanım alanlarının yer aldığı kot, 75 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde bir ahşap köprü ile birbirine bağlanacak.

PİKNİK, SPOR, BOTANİK PARK VE ATLA GEZİNTİ

Park meydanında restoran, gölet kenarı ahşap pergoleler ve oturma alanları da bulunacak. Parkın ismini aldığı sarnıç ve içerisindeki çam ağaçlarının koruma altına alınacağı kent parkında, botanik park, biyolojik gölet, biyolojik gözlem adası da oluşturulacak. Parkta ayrıca 12 m2'lik aile piknik alanları yer alacak. Kent Parkı'nda oluşturulacak 1135 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu, 615 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ve içerisinde, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahasıyla, ziyaretçilere doğanın içerisinde spor yapma imkanı sunulacak. Kent parkında, 800 m2'lik atla gezinti alanı, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanı da hizmet verecek.

KEPEZ'E, BELEDİYE SAĞLIK MERKEZİ

İhalesi yapılan diğer önemli proje ise belediye sağlık merkezi oldu. Kepez'in sağlığın merkezi olmasına katkı verecek olan tesis, belediye binası bahçesinde kaldırılacak olan atölyelerin yerine inşa edilecek. 4 katlı sağlık merkezinde doktor, muayene, psikolog, diyetisyen odaları bulunacak. Merkezde, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve anne çocuk sağlığı hizmeti de verilecek. Merkez de ağız ve diş sağlığı polikliniği de yer alacak. Ayrıca tesiste hasta müşahede odası da bulunacak. Sağlık merkezinde, kafeterya ve sağlık alanında seminerlerin verileceği bir salon da olacak.

3 PROJE DAHA YOLDA

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl içerisinde 7 projenin yapımını başlatacaklarının sözünü vermişti. Projelerden Çelebi Sultan Mehmed Cami, semt spor sahaları ile şefkat ve huzur evinin yapımı sürüyor. Kent parkı ve belediye sağlık merkezi ihaleye çıktı. Son 3 proje olan açık yüzme havuzunun (Fabrikalar Mahallesi), şehir kütüphanesinin (Yükseliş Mahallesi) ve sosyal yardımlaşma merkezinin (Düdenbaşı Mahallesi) ihalesi ise önümüzdeki aylarda olacağı ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'e İki Önemli Yatırım Daha Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement