Kepez Erenköy'de Şehirleşme Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Kepez Erenköy'de Şehirleşme Başlıyor

Kepez Erenköy\'de Şehirleşme Başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2/b’yi çözme, belediye parsellerindeki tapuları verme sözünü yerine getirdiği Erenköy Mahallesi’nde, ‘kat artışı’ vaadini de gerçekleştiriyor.

10.04.2016 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2/b'yi çözme, belediye parsellerindeki tapuları verme sözünü yerine getirdiği Erenköy Mahallesi'nde, 'kat artışı' vaadini de gerçekleştiriyor. Başkan Tütüncü, kat artışına yönelik imar planı düzenlemeleriyle 2/b mülkiyet problemi çözülen mahalleleri şehirleştiriyor.

Gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2/b'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapılmıştı. Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinde kabul edilen imar planı revizyonu ile iki mahallede konut alanlarına mevzuatlara uygun olarak 1 kat artışı hakkı verilmişti.

ÖNCE TAPUYU ÇÖZDÜ

Yıllarca mülkiyet sıkıntısı yaşayan Erenköy Mahallesi'nde imara uygun yapılaşma gerçekleşmedi. Başkan Hakan Tütüncü de Erenköy Mahallesi'nde imara uygun yapılaşmayı gerçekleştirmek için, önce 2/b probleminin çözümünü sağladı daha sonra belediye parsellerindeki tapuları, meclis kararıyla, hak sahiplerine tahsis etti.

İMARA UYGUN YAPILAŞMA VE ŞEHİRLEŞME SÖZÜ VERDİ

Tapu tahsisinin tamamlanmasına rağmen, mevcut imar haklarının yetersizliğinden dolayı da Erenköy'de, gecekonduların yerine modern binalar inşa edilemiyordu. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, geçtiğimiz yıl yaptığı ziyaretlerde bölge halkına, imar mevzuatına uygun olması halinde kat artışı yapılacağını ifade etmişti. Bu açıklama üzerine de kat artışı çalışmalarını başlatan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Erenköy ve Kanal Mahallelerini kapsayan 1\1000 ölçekli uygulama İmar planı revizyonunu hazırladı ve bu plan meclis gündemine alındı.

1980'DE YAPILAN PLANLA 2 KAT YAPILAŞMA

Erenköy ve Kanal mahalleleri, ilk olarak Antalya Belediyesi döneminde plan kapsamına alınmıştı. Bu plana dayalı imar uygulamaları da Antalya Belediye Encümeni'nde onaylanarak tapu tescilleri yapılmıştı. 1980'lı yıllarda onaylanan ve Islah imar planı mantığıyla hazırlanan bu planlarda, konut alanları için 2 kat ve 0,60 emsalli yapılaşma hakkı verilmişti. O yıllardan bugüne Kanal Mahallesi yoğun bir şekilde yapılaşırken, Erenköy Mahallesi'nde mülkiyet sıkıntılarından dolayı imar planına uygun yapılaşma fazla olmamıştı.

YENİ İMAR PLANI REVİZYONU YAPILAŞMAYI VE HİZMETİ HIZLANDIRACAK

Kepez Belediyesi, 2/b'nin çözümü ve mülkiyet dokusundaki sorunların, belirsizliklerin ortadan kalkması sonucu bölgeye ilişkin imar planlarında yeni bir revizyon yapılması kararını aldı. Yapılması düşünülen imar planı revizyonu raporunda, yeni bir plana neden ihtiyaç duyulduğu şu şekilde ifade edildi:

"Revizyon ile birlikte emsal değerleri değiştirilmeden imar haklarında bir iyileştirme yapılması bölgede imara uygun yapılaşmayı hızlandıracak olup bölgenin gecekondu dokusunun yok edilmesini ve planlı, düzgün bir kentleşmenin oluşmasını sağlayacaktır."

Gündeme alınan İmar plan revizyonu ile Kepez'in her bölgesinde görülen değişim ve dönüşüm bu mahallelerde de hayata geçirilmiş olacak. Vatandaşların hak ettikleri modern binalarda ve ortamlarda yaşaması sağlanacak. Yine imara uygun yapılaşma ile birlikte bölge, altyapı, kültürel ve sosyal imkanlardan da yararlanacak.

MAHALLEYE 1 KAT İMAR HAKKI

Raporda plan revizyonundaki imar haklarıyla ilgili de şu bilgi verildi:

"Hazırlanan plan revizyonu önerisi ile konut alanları için daha önceki revizyon uygulamalarımızda da olduğu gibi TAKS (Taban alanı kat sayısı) ve KAKS (Kat alanı kat sayısı) değeri kaldırılarak "KS" (Kat serbestisi) ibaresi eklenmiş, yapılaşma emsali 0,60 olarak düzenlenmiş. Kat adeti ise en çok 3 kat olarak belirlenmiştir. Alan içerisinde 'ZT' (zemin ticaret) ibareli konut alanları, daha önceki uygulamalarımızla bütünleşebilmesi amacıyla 'İBZT' (isteğe bağlı zemin ticaret) olarak değiştirilmiş."

Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1\1000 ölçekli uygulama İmar planı revizyon önerisi, Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında gündeme alındı. Öneri plan revizyonu, İmar Komisyonu'na havale edildi.

Plan revizyonu, Kepez ve Büyükşehir meclislerinde kabul edildikten sonra uygulamaya konulacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez Erenköy'de Şehirleşme Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement