Kepez'in En Büyük Takası - Son Dakika
Yerel

Kepez'in En Büyük Takası

Kepez\'in En Büyük Takası

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez bölgesindeki 23 milyon lira değerindeki takas ile konut alanında kalan Vakıf arazilerinde, 40 yıla yakın yaşanan tapu probleminin büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

06.11.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez bölgesindeki 23 milyon lira değerindeki takas ile konut alanında kalan Vakıf arazilerinde, 40 yıla yakın yaşanan tapu probleminin büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi'nde bölge halkına tapu müjdesi verdi. Tütüncü, Gazi Mahallesi ile Kepez'in genelinde Vakıf arazilerinde gecekondusu bulunan 5 binden fazla kişinin 30 yıldan fazla tapu problemlerinin çözümünü beklediğini söyledi.

23 milyon TL'lik takas onaylandı

Vakıf arazilerindeki gecekonduların tapu sorununu çözebilmek için 8 yıldır çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Tütüncü, "3 hafta önce Ankara'ya giderek partimizin il, ilçe başkanı ve Antalya milletvekillerimizle Vakıf arazilerindeki tapu sorununun çözecek olan takas işleminin sonuçlanması için ilgili bakanlarla görüştük. Geçtiğimiz hafta Vakıflar Meclisi, Kepez'in en büyük takasını yani 23 milyon TL değerindeki gayrimenkulün Vakıflar ile Milli Emlak arasında takasını onayladı. Bir başka ifade ile 23 milyon TL'lik Vakıflar arazisi Kepez'de takas yoluyla Hazine arazisi haline geldi. Hazine arazi haline gelen Vakıf arazilerini belediyemiz devralacak ve hak sahiplerine tapularını verecek" dedi.

Sıra ticari parsellerde

"Kepez'in Vakıf arazilerinde tapu sorunu büyük oranda sona ermiştir" diyen Başkan Hakan Tütüncü, "Takas, ticari alanda kalan Vakıf parsellerini kapsamıyor. Sütçüler ile Yeşilırmak caddelerindeki ticari kısımda kalan Vakıf parsellerinin takasla tapu problemini çözümünü kapsayan çalışmamız ise devam ediyor."

Tütüncü, Vakıf parsellerindeki tapu sorununun çözümüne desteklerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, AK Parti Antalya Milletvekillerine ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'e teşekkür etti.

Takas işlemi nasıl olacak?

Başbakanlığın onayının ardından takas için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak. Daha sonra belediyeye bir protokolle devredilecek olan parseller, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, encümen marifetiyle belli bir ücret karşılığında tahsis edilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'in En Büyük Takası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement