Kepez'in Vizyon Projelerinin İnşası Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Kepez'in Vizyon Projelerinin İnşası Başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına vaat ettikleri merkez cami, şefkat ve huzurevi, açık yüzme havuzu, kent parkı, semt spor sahaları, belediye sağlık merkezi ile şehir kütüphanesinin yapımının bu yıl içerisinde başlayacağını duyurdu.

05.04.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına vaat ettikleri merkez cami,  şefkat ve huzurevi, açık yüzme havuzu, kent parkı, semt spor sahaları, belediye sağlık merkezi ile şehir kütüphanesinin yapımının bu yıl içerisinde başlayacağını duyurdu.

Tütüncü, yaptığı açıklamada,  6 yılda yapılan hizmetleri özetledi ve inşasına başlanılacak olan projeleri anlattı. 2009'da göreve geldiğinde Kepez'in mülkiyete ve imara ilişkin çok esaslı problemlerinin olduğunu belirten Tütüncü, "Bir şehirde imara ve mülkiyete ilişkin meseleler çözülemezse o şehirde modern alt yapıları yapma imkanınız olmaz" dedi.

Alt yapının gelmesi, modern şehirciliğin oluşması için mülkiyet problemlerinin çözülmesi ve imar problemlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu konuda 6 yılda ciddi adımlar attık. 1981 yılından bu yana devam eden 2B problemi, gayretlerimiz sonucu, ortadan kaldırıldı.  6 yılda yaklaşık 22 bin vatandaşımıza tapularını vererek ciddi bir tapu sıçraması gerçekleştirdik. Sahiplerinin gönül rızasıyla, tapuları verilen 9 bine yakın gecekonduyu kaldırarak yeni yollar açtık. Tapu tahsisi yapmamız ve yeni yollar açmamız, imara uygun modern konutların yapılmasını sağladı. Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemlerinin çözülmesine dönük olarak da resmi değeri 23 milyon lira, reel değeri 123 milyon lira olan Kepez'in en büyük, en önemli Vakıf arazileri takasını gerçekleştiriyoruz.  Böylece 15-20 bin vatandaşımızı ilgilendiren Vakıf arazileri problemini çözüyoruz."

Göreve geldiğinde belediyenin 1 yılda verdiği ruhsat sayısının 700'ler seviyesinde olduğuna işaret eden Tütüncü, Kepez Belediyesi'nin bugün ise 1 yılda 2 bine yakın ruhsat verdiğinin altını çizdi.  Son 6 yılda Kepez'in şehirleşmesine ciddi bir emek verdiklerine ve mesai harcadıklarına dikkat çeken Tütüncü, "Her işi bitirdik demiyoruz. Yapacak çok işimiz var.  Önümüzdeki süreçte devrim niteliğinde kararlar alacağız. Önemli olan hizmet üretmektir, millete faydamızın dokunmasıdır.  Hizmetin kimin yaptığı çok önemli değildir.  Meseleye bu açıdan yaklaşarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

-Yollara 634 bin ton sıcak asfalt

Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, son 6 yılda ve 2014'te yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Tütüncü, 2014'te 100 bin tondan daha fazla asfalt çalışması yapıldığını, 2009'dan bugüne dökülen sıcak asfaltın ise 634 bin ton olduğunu kaydetti. Yeni asfalt, parke, aile sağlığı merkezleri, kongre ve sergi salonları, park ve kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan bahçe düzenlemeleriyle ilgili de bilgiler veren Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne inşa edilecek şefkat ve huzur evinin ihalesi yapıldığını anımsattı.

Tütüncü, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız projelerden bir tanesi açık yüzme havuzu olacak.  Lyrboton Kome'de bitki temizliği çalışmalarını başladı. Tarihi kenti, bir arkeo park olarak turizme kazandıracağız.  Dokuma Fabrikası için çok prestijli bir proje hazırlıyoruz.  Dokuma Çalışma Grubunun fikirlerini harmanlayarak, şeffaf bir ortamda Dokuma Fabrikası'nın 238 bin metrekareli alanını halkı kazandırmayı planlıyoruz.  Duraliler, Avni Tolunay, Yeşilyurt, Gülveren, Şafak, Ünsal gibi ilçemizin batısındaki mahallelerimiz için70 bin metrekarenin üzerinde bir kent parkı inşa ediyoruz. Macera Parkı yaz sezonunda hizmete açılıyor.  Kent Ormanı'nın yanında 70 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Macera Parkı, Antalya'nın önemli temalı parklarından birisi olacak. Habibler, Mehmet Akif Ersoy, Gazi, Kültür, Kızıllı, Fatih ve Odabaşı mahallerimize kazandıracağımız semt spor sahalarının projeleri tamamlandı. İhale hazırlığı devam eden semt spor sahalarının temelini bu yıl içerisinde atacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez'in Vizyon Projelerinin İnşası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement