Kepsut'ta Orman Yangını Kısmen Kontrol Altında (2) - Son Dakika
Güncel

Kepsut'ta Orman Yangını Kısmen Kontrol Altında (2)

Kepsut\'ta Orman Yangını Kısmen Kontrol Altında (2)

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Sarıfakılar Köyü yakınlarında başlayan ve rüzgarla birlikte kısa sürede büyüyen yangın, ancak bu sabah kontrol altına alındı.

31.07.2013 10:38  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Sarıfakılar Köyü yakınlarında dün saat 15.00 sıralarında başlayan ve rüzgarla birlikte kısa sürede büyüyen yangın, ancak bu sabah helikopter ve uçakların devreye girmesiyle büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bölgede 11 yıl önce çıkan ve 3 bin hektarlık alanda etkili olan yangında, 14 ev tamamen yanmış, yaşlı Bedriye- Süleyman Barut çifti ölmüştü.

Kepsut'un Sarıfakılar Köyü ile birlikte Sarıçayır, Tilkicik, Dombaydere, Çaldere Köyleri'nde yüzlerce hektarlık çam ormanının yanmasına neden olan yangın, akşam saatlerinde Bigadiç İlçesi'ne bağlı Kalburcu ve Yeniköy'de etkili oldu. Havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçakların müdahale edemediği yangına çevre il ve içlerden orman ekipleri ile itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangınla mücadele gece geç saatlere dek devam etti. Gündüz saatlerinde etkili olan rüzgarın gece hızını kesmesi de çalışmaları kolaylaştırdı. Can kaybının olmadığı yangında eski iki ev yandı. Bazı köylüler ise hayvanlarının kaybolduğunu söyledi.

Balıkesir Vali Ahmet Turhan, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, yangın söndürme çalışmalarına öncülük etti. Orman Bakanlığı'ndan Daire Başkanı Mithat Ateş de bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgiler aldı. Ateş bu sabah Ankara'ya döndü.

YANAN ALAN BELLİ DEĞİL

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıklarken, "Duman altında olan, tüten, zaman zaman parlayan alanlar var. Sabah 7 helikopter ve 3 uçakla yeniden müdahale başladı. Kısa sürede yangını kontrol altına aldık" dedi.

Yalçın, yaklaşık 30-40 kilometrelik çok sarp ve engebeli bir alanda etkili olan yangında yanan alan konusunda şu an için bir rakam veremeyeceklerini belirtti. Yalçın, "Alan taraması yapıldıktan sonra kaç hektarlık bir alanın yandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

11 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Öte yandan, 2002 yılı ağustos ayında, 105 haneli Sarıfakılar Köyü'nde çıkan ve 3 bin hektarlık alanda etkili olan yangında, 14 ev tamamen yanmış, yaşlı Bedriye- Süleyman Barut çifti ölmüştü. Yaklaşık 300 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvan yanarak telef olmuştu. Ayrıca aynı yangında Göbel Köyü'nde 25 evin 13'ü, Sarıçayır Köyü'nde ise 6 ev zarar görmüştü. Tilkicik başta bazı köyler ise boşaltılmıştı. 2002'deki yangında kurtarılan alanların bu kez yandığı bildirildi. Yangın alanında, '12 Ağustos 2002 tarihini unutamam' yazılı levha dikkat çekti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kepsut'ta Orman Yangını Kısmen Kontrol Altında (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement