Kerbela Turları Büyük İlgi Görüyor! - Son Dakika
Güncel

Kerbela Turları Büyük İlgi Görüyor!

Kerbela 'ya yoğun ziyaretçi gönderdiklerini söyleyen Gür Tour 'un başarılı ve tecrübeli Ceo 'su Gürol Taner Kerbela bölgesinin her Müslüman tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.

21.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hac ve umre turlarından sonra en çok ilgi gören tur Medcid-i Aksa… Kısmen de olsa Irak'ta yaşamın normale dönmeye başlaması inanç turizmin üçüncü rotası olarak Kerbela bölgesi göze çarpıyor.

Isteyen herkes yılboyunca her hafta kesin cıkıslı Ortalama 2.500 dolarlık bir bütçeyle 2 kişi full pansiyon her şey dahil Kerbela Turlarına katılabiliyor.

Kerbela Vak'ası nedir?

Kerbela Vak'ası, Hz. Peygamberin sevgili torunlarının Irak'ın Kufe kenti yakınlarında Hicri takvime göre 10 Muharrem 61 tarihinde şehid edilmesi olayına verilen isimdir

Kerbela Katliamı, Müslümanların tarihinde yaşanan en trajik olaylardan biridir. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin'e (3.imam) bağlı küçük bir grupla, Emevi halifesi Yezid'e bağlı ordu Hicri 61. Yılın 10 Muharrem gününde, bugün Irak sınırlarında olan Kerbela'da karşılaşmış, aralarında çocuk ve kadınlarında da bulunduğu Hz. Hüseyin ve maiyetindekiler şehid edilmişti.

Hz. Hüseyin ve Emevi ordusu arasındaki savaş Bağdat'a 100 kilometre uzaklıktaki Kerbela'da başladı. Savaş başlamadan önce bir grup Hz. Hüseyin'i terk ederek Emevi valisi Ömer bin Saad'ın tarafına geçti. Emevi ordusu önce Hz. Hüseyin'i korumaya çalışanları öldürdü yalnız Hz. Hüseyin kalınca da Ömer bin Saad'ın emriyle onun üzerine yürüdüler. Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi katledildi.

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilmesi, Ehli Beyt'in de büyük bir kısmının yok edilmesine neden olmuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kerbela Turları Büyük İlgi Görüyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement