Kerkük'te Ikby Bayrağı Asılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Kerkük'te Ikby Bayrağı Asılmasına Tepki

Kerkük\'te Ikby Bayrağı Asılmasına Tepki

Kerkük'teki tüm devlet kurumlarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bayrağının asılması, Antalya'da protesto edildi.

23.03.2017 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kerkük'teki tüm devlet kurumlarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bayrağının asılması, Antalya'da protesto edildi.

Antalya'da Kerkük-Türkmen Kültür Parkı'nda bir araya gelen Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) ve Türkmen İzcilik Federasyonu üyesi grup, ellerinde bayraklarla "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" ve "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına açıklamayı yapan Kürşat Çavuşoğlu, kentte kardeş kavgası çıkarılmak istendiğini savundu.

Bölgedeki otoritesizliği fırsat bilen Kürt grupların Kerkük'te varlıklarını göstermek için yeni kararlar aldığına işaret eden Çavuşoğlu, "Kerkük, asırlardan beri Irak Türkmenlerinin bu coğrafyada şekillenmiş Türk kültürünün merkezidir. Kerkük resmi olarak Bağdat yönetimine bağlı bir kenttir." dedi.

Kamu kurumlarına IKBY bayrağı asılması talimatının anayasa ve hukuka aykırı olduğunu da vurgulayan Çavuşoğlu, "Irak Türkleri bu kararı asla kabul etmeyecek ve tanımayacaktır. Türkmenlerin kendi öz yurduna kayıtsız kalması kabul edilemez." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük'te Ikby Bayrağı Asılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement