Kerkük'te Ortaya Çıkan Hurşit Külter Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Kerkük'te Ortaya Çıkan Hurşit Külter Özür Diledi

27 Mayıs'tan beri kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Örgütü Yöneticisi Hurşit Külter, Kerkük'te ortaya çıkarak yaşadıklarını anlattı: Benim için mücadele yürüten herkesten özür dilerim.

07.10.2016 13:33  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendisinden 27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan ve "Hurşit Külter Nerede?" sloganıyla akıbeti konusunda kampanya başlatılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Örgütü Yöneticisi Hurşit Külter, Kerkük'te ortaya çıktı. Burada basın toplantısı düzenleyen Külter, aylardır yaşadıklarını anlattı ve kendisi için kampanya düzenleyenlerden özür diledi.

ÖZÜR DİLEDİ

Külter, toplantı sırasında sözlerine öncelikle aylardır akıbeti konusunda mücadele yürüten kamuoyuna teşekkür ederek başladı. Devamında bu açıklamayı bu kadar geç yapmak zorunda kaldığı için başta kendisi için mücadele yürüten herkesten özür dileyen Külter, "Fakat bilinmelidir ki ilk defa böylesi bir açıklama imkanı buldum. Çünkü içinde bulunduğum güvenlik koşulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu." dedi.

"27 MAYIS'TA GÖZALTINA ALINDIM"

Şırnak'ta yaşanan çatışmalar sırasında 27 Mayıs günü gözaltına alındığını ve yaklaşık 13 gün boyunca gözaltında tutulduğu bilgisini paylaşan Külter, "13 gün boyunca bir binanın bodrumunda tuttular. Bana yoğun fiziki ve psikolojik işkence yaptılar. Ama sürekli ajanlık dayatıyorlardı. Çıkıp özyönetim direnişlerine karşı açıklama yapmamı istediler. Bunu özellikle polis özel harekatı yaptı ve ben gözaltında kaldığım sürede zaten beni yanında tutan özel hareket polisleri sürekli beni infaz edeceklerini söylüyorlardı. Bazen kendi aralarında yaptıkları 'bundan istediklerimizi aldıktan sonra öldürelim' şeklindeki konuşmalarını duyuyordum." dedi.

NE OLMUŞTU?

Şırnak'ta 27 Mayıs'tan beri kendisinden haber alınamayan Hurşit Külter ile ilgili 27 Mayıs'ta 'BÖF' adlı, özel harekatçılara ait olduğu iddia edilen bir Twitter hesabından, Külter'in gözaltına alındığına dair fotoğraflar paylaşılmış, daha sonra bu paylaşım geri çekilmiş ve hesap saatlerce askıya alınmıştı. Külter'in ise, ailesine gönderdiği son mesajında etrafının sarıldığını ifade ettiği ve 'Hakkınızı helal edin' dediği belirtilmişti. Avukatların başvurusu üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Külter'in gözaltında olmadığı yanıtını verirken, Şırnak Valiliği'nden de Külter'in gözaltında olmadığı yönünde bir açıklama yapılmıştı. Yine İHD'li avukatlara da 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı "Bu isimde birisi gözaltında değil." demişti.

Son Dakika Güncel Kerkük'te Ortaya Çıkan Hurşit Külter Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement