Kerpiç Ev Çöktü: 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kerpiç Ev Çöktü: 2 Yaralı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çöken evin dıştan görüntüsü Çöken evin içten görüntüsü Olayı gören Osman Alan'ın olay anını anlatması Bayburt'ta kerpiç ev çöktü: 2 yaralı Merkeze bağlı Pelitli köyünde çöken kerpiç evde bulunan 6 kişiden 4'ü yara almadan kurtuldu Bayburt'ta iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu anne ve kızı yaralandı.

26.06.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çöken evin dıştan görüntüsü

Çöken evin içten görüntüsü

Olayı gören Osman Alan'ın olay anını anlatması Bayburt'ta kerpiç ev çöktü: 2 yaralı

Merkeze bağlı Pelitli köyünde çöken kerpiç evde bulunan 6 kişiden 4'ü yara almadan kurtuldu

Bayburt'ta iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu anne ve kızı yaralandı.

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Pelitli köyünde alt katı ahır olarak kullanılan Nizamettin Alan'a ait iki katlı kerpiç ev, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

O sırada evde bulanan Nizamettin Alan, 14 yaşındaki kızı Canan, amcası Nuri ile kız kardeşi Aynur Alan olaydan yara almadan kurtuldu. Nizamettin Alan'ın eşi Nedime Alan başından yaralanırken 24 yaşındaki kızı Raziye Alan, kerpiç ve ahşap arasında sıkıştı.

Jandarma, 112 Acil Servis ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü arayarak yardım isteyen köy sakinleri, Raziye Alan'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışma başlattı.

Köylüler, belinden aşağısı kerpiç ve ahşap arasına sıkışan Alan'ı, ekipler köye ulaşmadan önce kurtarmayı başardı.

Nedime ve Raziye Alan, 112 Acil Servis ekiplerince Bayburt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Nizamettin Alan'ın akrabası Osman Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde oturduğu sırada şiddetli bir gürültü duyduğunu söyledi.

Sesin duyulmasıyla eşinin hemen dışarı çıktığını ve kendisine seslendiğini anlatan Alan, "Hanım hemen kapıya çıktı. Bana seslendi 'kalk, Nizam'ın evi çöktü' diye. Hemen çöken eve koştuk. Baktık ki Raziye Alan enkazın altında, annesi de başında ağlıyor. Biz biraz uğraştık, çıkaramadık. Sonra diğer komşular geldi, Raziye'yi çıkardık. Daha sonra da ambulans geldi, onu hastaneye götürdü." dedi.

Alan, çöken evin alt katındaki ahırda hayvanların olduğunu belirterek, "Bizim evler aslında 3 kattır. Alt kat ahır, üstü oturma yeri, en üstü de çatı. Ahırdan dolayı evin ahşapları çürüdü. Haliyle de çöktü. AFAD'ı, jandarmayı aradık, sağ olsun geldiler." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerpiç Ev Çöktü: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement