Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in İnsan Hakları İhlalleri İddialarına Kafayı Takmış - Son Dakika
Güncel

Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in İnsan Hakları İhlalleri İddialarına Kafayı Takmış

Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail\'in İnsan Hakları İhlalleri İddialarına Kafayı Takmış

Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmış -BM İnsan Hakları Konseyi 28. Oturumu İsviçre'de başladı Oturuma ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da katıldığı toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katıldı.

02.03.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmış

-BM İnsan Hakları Konseyi 28. Oturumu İsviçre'de başladı

Oturuma ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da katıldığı toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katıldı.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına video konferans ile bağlanan Ban, ayrımcılık, baskı, şiddete varan aşırıcılık gibi dünyanın karşılaştığı sorunlara dikkati çekerek ortak hedefin bu sorunların oluşmasını önlemek olduğunu ifade etti.

Ban, Suriye'deki kriz bunlardan birisi. BM krizlerin çözümü için gerekli yetki ve araçlara sahip ancak üye ülkeler arasında politik uzlaşı

olmadığı için bu yetkiler kullanılamıyor. İnsan haklarının korunması için, İnsan Hakları Konseyi'ni gerçekçi adımlar arkasında birleşmeye çağırıyorum dedi.

LAVROV UKRAYNA'DAKİ DURUMDAN BÜYÜK ENDİŞE DUYUYORUZ

BM İnsan Hakları Konseyi 28. Oturumu'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki durumdan büyük endişe duyuyoruz. Donbass'taki ağır insani durumla mücadele bizim önceliğimiz dedi.

KERRY İNSAN HAKLARI KONSEYİ, İSRAİL'İN İNSAN HAKLARI İHLALLERİ İDDİALARINA KAFAYI TAKMIŞ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ni, İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmakla suçladı. Kerry, Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki insan hakları ihlalleri ile Orta Doğu'daki şiddet olaylarını değerlendirdi.

İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail takıntısı tüm organizasyonun güvenilirliğini tehlike altına sokuyor diyen Kerry, konseyin İsrail'i dengesiz bir şekilde odak noktasında tuttuğunu ileri sürdü. İnsan Hakları Konseyi'ni, İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmakla suçlayan Kerry, BM yapısı içindeki herhangi bir grubun ve ülkenin keyfi olarak İsrail'in meşruiyetini bozma ve İsrail'i izole etme çabasının karşısında olacağız dedi. Suriye'de devam eden çatışmalar hakkında Kerry, Şiddete başvuran radikal gruplar sadece insan haklarına değil, insan hayatını da umursamadıklarını gösteriyorlar. Biz DAİŞ'in insanları canlı canlı yaktığını, kafalarını barbarca kestiklerini ve kızları köle olarak sattıklarını gördük diye konuştu. Kerry, Suriye'de radikal grupların korkunç saldırılarından kaçanlar, kendi halkına kimyasal gaz bombası atan ve aç bırakmayı savaş silahı olarak kullanan acımasız bir dikdatörle yüzleşmek zorunda kalıyor. Sakat bırakılan ve gözleri oyulan insanların, bir deri bir kemik kalan tutsakların resimleri bir defa görenler hiçbir zaman unutamayacak ifadesini kullandı.

KORU MÜLTECİLERİN DURUMLARI GÖRÜŞÜLMELİ

Öğleden sonraki otorumda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye'nin her geçen gün insan hakları kurallarına uyduğunu söyledi. Koru, Türkiye'de 2 milyona yaklaşan Suriye'li göçmenlerin durumlarının ne olacağının belirlenmesi, savaşın durması halinde bunların ülkelerine dönmelerinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kerry İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in İnsan Hakları İhlalleri İddialarına Kafayı Takmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement