Kerry: "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan Yapıcı Bir Diyalog Bekliyorum" - Son Dakika
Politika

Kerry: "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan Yapıcı Bir Diyalog Bekliyorum"

Kerry: "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan\'dan Yapıcı Bir Diyalog Bekliyorum"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan’dan yapıcı bir diyalog bekliyorum" dedi.

12.09.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan yapıcı bir diyalog bekliyorum" dedi.

Öğle saatlerinde Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ilk durağı Dışişleri Bakanlığı oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kerry toplantı öncesi açıklama yaptı. Kerry ile son bir haftada üçüncü kez görüştüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Özellikle bölgemizde yaşanan sorunlar, tehditler ve zorluklar, en çok da Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler. Bunun yanında ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeleri görüşmek istiyoruz. Kıbrıs, Ermenistan, Ukrayna ve Ortadoğu'daki ateşkes ve barış sürecini de değerlendirmek arzusundayız" dedi.

Çavuşoğlu, sözlerinin sonunda Kerry'e İngilizce olarak, "Sende Türkçe ve İngilizce bir şeyler söylemek ister misin" diyerek espri yaptı. Kerry ise, Ankara'ya dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Çavuşoğlu ile birbirlerini kısa sürede tanıdıklarını söyledi. Kerry, "Türkiye ve ABD'nin yakın ilgilendiği konularda görüşmelerimiz oldu. Türkiye-ABD birçok konuda ortaktır, Libya, Mali, Afrika Boynuzu, Ortadoğu ve özellikle Irak'taki olaylarla ilgili endişelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ile 1,5 yıl boyunca yakinen çalıştıklarını aktaran Kery, Çavuşoğku ile de yakinen çalıştıklarını ifade etti. Kerry, "IŞİD konusunda Irak hükümetime destek vermek için Galler'de buluştuk. Birlikte 'Terörle Mücadele Forumu'na katıldık. Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan yapıcı bir diyalog bekliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kerry: 'Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan Yapıcı Bir Diyalog Bekliyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement