Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle Bir Olayla 20 Yıldan Bu Yana İlk Defa Karşılaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle Bir Olayla 20 Yıldan Bu Yana İlk Defa Karşılaşıyoruz

Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle Bir Olayla 20 Yıldan Bu Yana İlk Defa Karşılaşıyoruz

Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle bir olayla 20 yıldan bu yana ilk defa karşılaşıyoruz Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan İlçesi İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, önceki akşam aşevinden yemek yedikten sonra 101 kişinin zehirlenmesine yol açan olayla ilgili, 'Böyle bir olayla 20 yıldan bu yana ilk defa karşılaşıyoruz.

09.07.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle bir olayla 20 yıldan bu yana ilk defa karşılaşıyoruz

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan İlçesi İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, önceki akşam aşevinden yemek yedikten sonra 101 kişinin zehirlenmesine yol açan olayla ilgili, 'Böyle bir olayla 20 yıldan bu yana ilk defa karşılaşıyoruz. Eğer suç aşevindeyse bir daha böyle bir şey asla yaşanmaz' dedi.

Geçen Salı günü aşevinden verilen yemekten bazı vatandaşların zehirlenme tanısıyla hastaneye kaldırılmasını üzüntüyle karşıladığını ifade eden Aktaryıldız, şunları söyledi: 'Bu münferit olayda en içten üzülen benim. Cami idare heyeti olarak 20 yılda basamak basamak kurduğumuz aşevinin 20 dakikada yıkıldığını gördüm. Şu an kesin bir açıklama yapamam. Henüz daha zehirlenme olayının neden kaynaklandığı bilinmiyor. Gelecek olan raporlarda bunu çok iyi açıklandıktan sonra basınla paylaşacağız. O geceki olayda yapılan yemeklerden ve kullanılan malzemelerden numuneler alındı. Bizden kaynaklanan bir olay mı, yoksa başka bir nedenden mi"

'101 KİŞİNİN ZEHİRLENMESİ, DİĞERLERİNE BİR ŞEY OLMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ'

Kerim Aktaryıldız, hastaneye başvuran 101 kişiden 85'inin küçük yaşlarda çocuk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 'Bazıları 5 aylık bebek. Bu çocuk makarnadan nasıl yedi' Böyle bir olayla 20 yıldan bu yana ilk defa karşılaşıyoruz. Bu beni derinden yaraladı. Kucağına çocuğunu alan dün yine geldi aşevinden yemeğini aldı. Ben dernek başkanı olarak ihtiyaç sahiplerine yemek ve ekmek vermek mecburiyetindeyim. Eğer suç aşevindeyse bir daha böyle bir şey asla yaşanmaz. Gerekli tedbirleri almasını biliriz. Ama keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Ama öte yandan da onca yemek alan insanın içinden sadece 101 kişinin zehirlenmesi, diğerlerine bir şey olmaması düşündürücü?

Dün aşevinde diğer günlere oranla daha az yemek yapıldığını kaydeden Aktaryıldız, buna rağmen yemek alanların sayısında düşüş olmadığını söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keşan Aşevi Başkanı Aktaryıldız: Böyle Bir Olayla 20 Yıldan Bu Yana İlk Defa Karşılaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement