Keşan'da Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, Periyodik Bakımdan Geçti - Son Dakika
Yerel

Keşan'da Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, Periyodik Bakımdan Geçti

Keşan\'da Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, Periyodik Bakımdan Geçti

Edirne’nin Keşan ilçesinde kurulu olan Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu’nun daha iyi veri sağlaması amacıyla periyodik bakımı yapıldı.

29.11.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde kurulu olan Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nun daha iyi veri sağlaması amacıyla periyodik bakımı yapıldı.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Marmara Temiz Hava Merkezi Müdürü Kimya Mühendisi Ahmet Fidan, bakımların düzenli olarak yapıldığını belirterek, "Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nun veri kalitesinin ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için düzenli olarak bakım, onarım ve kalibrasyonları yapılmaktadır" dedi.

Fidan, 3'er aylık periyotlarla gerçekleştirilen kalibrasyon işleminin de son olarak 19 Kasım 2014 tarihinde yapıldığını söyledi.

MARMARA BÖLGESİNDE 11 İLDE 39 TANE İSTASYON VAR

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çevre Mühendisi Arzu Sezer ile birlikte, Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu bakım çalışmasını izleyen ve MTHM Müdürü Fidan'dan bilgi alan Keşan Belediye Başkanı Yardımcısı Cengizhan Aktan, hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini önlemek veya azaltmak, hava kalitesi ile ilgili bilgi toplamak ve uyarı eşikleri aracılığı ile halkın bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin ortak finanse ettiği proje kapsamında kurulan Marmara Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü'nün Marmara Bölgesi'nde bulunan 11 ilde 39 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu kurduğunu kaydetti.

"ALINAN VERİLERDE, KİRLİLİĞİN, ÖLÜMCÜL SINIRLARA ULAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ"

İstasyonlardan birinin Marmara Bölgesi'nin en kirli havasına sahip olan Keşan'da bulunduğunu ifade eden Aktan, "Bu istasyondan alınan verilerde, kirliliğin, ölümcül sınırlara ulaştığını görüyoruz. Hatta öyle yüksek değerler çıkıyor ki, zaman zaman, ölçüm istasyonunun verilerinde bir hata payı bulunup bulunmadığı şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Ancak bugün de gördüğümüz gibi, istasyondaki tüm cihazların, aylık, 3 aylık gibi değişen periyotlarda kontrolleri, bakımları, filtre temizlikleri, kalibrasyonları MTHM Müdürlüğü tarafından düzenli ve titiz olarak gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla, sorun, ölçüm istasyonunun verilerinde değil, havayı kirleten bizlerde. Kurallara uymadığımız için hep birlikte ölüyoruz. Bu nedenle de, Keşan Belediyesi olarak kalorifer kazanlarının denetimini etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Uyarılara uymayanlarla ilgili idari para cezaları da verilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın, hem kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için, hem de ağır para cezalarıyla karşılaşmamaları için, Mahalli Çevre Kurulu kararlarına uygun hareket etmelerini önemle rica ediyoruz. Ayrıca, doğalgaz kullanımının hava kirliliğinin azaltılmasındaki önemi nedeniyle, hemşehrilerimizin, doğalgaz ön abonelik bedellerini yatırma konusunda da hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan'da Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, Periyodik Bakımdan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement