Keşan'da Hava Kirliliğinin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Keşan'da Hava Kirliliğinin Önlenmesi Çalışmaları

Keşan\'da Hava Kirliliğinin Önlenmesi Çalışmaları

Belediye Başkan Yardımcısı Aktan "Resmi kurumlarda baca çekiş ölçümleri yapıyoruz." dedi.

12.11.2014 11:01  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi ve sağlıklı kazan yakılmasının sağlanması için resmi kurumlarda baca çekiş ölçümleri yapmaya başladı.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İtfaiye Müdürlüğünün, yeni aldığı baca çekiş ölçüm aparatı ile resmi kurumların bacalarını kontrol etmeye başladıklarını ifade eden Aktan, şunları kaydetti:

"Doğalgazın Keşan'a gelmesi ve hava kirliliğinin önlenmesi konusunda oluşturulan platformda, Keşan Belediyesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. İlçeye doğalgaz gelmesi için elektrik abonesi vatandaşlarımızın açılan hesaba 335 lira ön abonelik bedeli yatırmaları gerekiyor. Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilciliği işbirliğiyle ilçedeki kalorifer kazanlarının denetimlerini gerçekleştiriyorlar."

Aktan, ilçeye doğalgaz gelse de kısmen kaloriferlerin yanmaya devam edeceğini, bu nedenle kontrollerini yaptıklarını aktardı.

Denetimler sonucunda tespit edilen eksikliklerin kurumlara, apartmanlara ve yöneticilere bildirildiğini belirten Aktan, "Eksiklikler, verilen süre zarfında giderilmediyse çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Çekmeyen baca hava kirliliği yanında ısı kaybına neden oluyor" ifadelerini kullandı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan'da Hava Kirliliğinin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement