Keşan'da Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Keşan'da Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik Fuarı Açıldı

EDİRNE (AA) – Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Türkiye'de sosyal sorumluluk hareketlerinin artması gerektiğini söyledi.

16.11.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Edirne  Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Türkiye'de sosyal sorumluluk hareketlerinin artması gerektiğini söyledi.

Karslıoğlu, Keşan'da özel bir lisede düzenlenen Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluğun gönül amacına dayandığını ve kar amacı bulunmadığını belirtti.

Sosyal sorumluluğun herhangi bir çıkar ve menfaat üzerine kurulu olmadığını söyleyen Karslıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde sosyal sorumluluk hareketleri yeterli düzeyde değil. Bugün İsveç'in 9 milyon nüfusu var. Fakat sivil toplum örgütlerinde 36 milyon üye var. Bize baktığımızda ise nüfusun yüzde onu civarında bir kesim sivil toplum örgütlerine üye. Bu da bizdeki sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin çok düşük olduğunu görmekteyiz. Biz ne kadar çok sivil toplum örgütlerine üye olursak, gerek doğaya, gerek topluma ve çevreye duyarlı olduğumuz sürece, özellikle sivil alanda bir çok projenin gerçekleşmesine destek vermiş oluruz. Bu bilincin ve farkındalığın oluşmasına biz önem veriyoruz."

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de, çocuklarda sosyal bilinci geliştirmeye, artırmaya ve farkındalık yaratmaya yönelik, bu projenin daha da yaygınlaşmasını umut ettiğini belirtti.

Fuar 2 gün sürecek. Düzenlenecek panellerde konuşmacılar sosyal sorumluluk ve girişimcilik konularındaki bilgilerini aktaracak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan'da Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement