İşte Erdoğan'ın Dikkat Çektiği Keşanlı Şefika - Son Dakika
Güncel

İşte Erdoğan'ın Dikkat Çektiği Keşanlı Şefika

Şefika Nur Debreli, yaklaşık bir yıl önce Keşan mitingi sırasında talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti.

18.11.2014 19:38  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşanlı Şefika Nur Debreli, yaklaşık bir yıl önce mitingi sırasında talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'a 8 Aralık 2013'teki Keşan mitinginde seslenerek, bir mektup ileten ve daha sonra da telefonla görüşerek, ilçesine imam hatip lisesi açılması talebinde bulunan 19 yaşındaki Şefika Nur Debreli, şu anda özel bir üniversitede siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde birinci sınıfta okuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde, yaklaşık bir yıl önce Debreli ile yaşanan diyaloğu hatırlattı.

Bunun üzerine AA muhabirinin görüştüğü Debreli, Keşan'da liseye başladığı dönemde, bir imam hatip lisesinin sosyal yardımlaşma binası, imam hatip ortaokulu ve ilkokul ile aynı bahçede bulunduğunu kaydetti.

"MİTİNG ESNASINDA SESLENDİM"

Şefika Nur Debreli, Erdoğan ile görüşmesini şöyle konuştu: "Hiçbir sosyal aktivitemiz, kendimize ait hissettiğimiz bir sınıf, koridor, ortamımız yoktu. Yetersiz bir okuldu ve eksiklerimiz çoktu. Bunun farkına vardık. Ben sadece öncü oldum. Erdoğan, yaklaşık bir yıl önce ilçeye mitinge geldiğinde, erkenden alana gittim ve en önde yerimi aldım. Miting esnasında 'Başbakanım' diye seslendim, bana baktı ve 'Efendim' dedi. 'Size bir şey söylemek istiyorum, gelir misiniz' dedim. 'Birazdan yanına geleceğim' dedi ve geldi. İmam hatip hakkındaki sıkıntılarımızı birkaç cümleyle belirttim ve 'Size özel bir durumumu da anlatmak istiyorum' dedim. 'Tamam. Adını, soyadını ve numaranı ver' dedi. Bunun üzerine hemen güvenlik görevlileri bilgilerimi aldı. Bir sonraki gün telefonda konuştuk. Önce biraz sohbet ettik. Sonra derdimi anlattım. O, hemen bir hayırsevere talimat vereceğini, iyi bir yerleşke üzerinde güzel bir imam hatip lisesi yapılacağını söyledi. Ben de teşekkür ettim."

Debreli, telefon görüşmesi sırasında ağladığını anlatarak, "Zaten Başbakan ile mitingde ilk gözgöze geldiğimden beri ağlamam hiç durmadı. Telefon görüşmesinde bayağı ağladım. Bizim içimizdeki imam hatip okulu açlığını, onun mahzunluğunu çözebilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olması, onunla aramızda farklı bir bağ oluşturdu" diye konuştu.

"LİSENİN YERİ BELİRLENDİ"

Telefon görüşmesinin ardından Erdoğan'ın talimatıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile Edirne Milli eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da girişimlerde bulunduğunu ifade eden Debreli, şu an imam hatip lisesinin yapılacağı yerin belirlendiğini ve proje aşamasında olduğunu, orta okulun da imar aşamasında bulunduğunu kaydetti.

Şefika Nur Debreli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumdaki "imam hatip tabusu"nu yıktığını vurgulayarak, "Bu, onun en büyük başarılarından biri. İnsanlar, hep korkarak baktı imam hatiplere. Şu an imam hatip düşüncesi olmayanlar bile bu okulları tercih edebiliyor. Bu okullardan Cumhurbaşkanımızın istediği gibi bir nesil yetişecek inşallah. İnşaatın hızlanması bizim en büyük temennimiz. Cumhurbaşkanımız, verdiği sözün üzerinde hassasiyetle duruyor. Bugün tekrar bu olayı yinelemesi, hatırlaması ve hatırlatması, bizim için çok büyük onur, gurur ve şeref. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan\'ın Dikkat Çektiği Keşanlı Şefika
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşte Erdoğan'ın Dikkat Çektiği Keşanlı Şefika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sibel GÜNDÜZ: lütfen bu hanım kızımızı keşanda arştırın kızımız son model arabasına binip arabanın müziğinide son ses açıp keşan sokalarında iyi turlar . bu kızımızı ne kur'an okurken ne de dua ederken kimseler görmemiştir. ama dalından manavın havalı kızı deyin herkez tanır . ah canım meğer kendi keşan imam hatipten ayrılıbnca kıymet bilmiş okulu kendi karalıyordu. şimdi mi sahip çıkıyor. lütfen böyle insanlara pirim vermeyelim kızın numara yaptığı pozlarından belli zaten siyaset bilimi okumak istiyordu sayın cumhurbaşkanım LÜTFEN BU KIZI ARAŞTIRIN VE İMAM HATİP İÇİN UĞRAŞMADIĞINI GÖRECEKSİNİZ. ben de keşanlı olarak rabbimden hayırlısı ile güzel bir imam hatip lisesi olmasını isterim ama bu kızın asıl isteği kız yurduna ismini vermek Allah bunu nasip etmesin. Saygılarımla 2 1 Yanıtla
  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in ihracatı yüzde 28,2 artışla 642,44 milyar yuan olurken, ithalatı da yüzde 29,9 artışla 377,85 milyar yuana ulaştı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu. Shenzhen'in en büyük ticaret ortağı olan ASEAN ile ticareti ise yüzde 38,4 artışla 165,64 milyar yuana ulaşarak şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 16,2'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement