Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: "Nallıhan" - Son Dakika
Güncel

Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: "Nallıhan"

Ankara Kalkınma Ajansı ve Nallıhan Kalkınma Vakfı arasında, "Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: Nallıhan" projesi için destek sözleşmesi imzalandı.

03.07.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı ve Nallıhan Kalkınma Vakfı arasında, "Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: Nallıhan" projesi için destek sözleşmesi imzalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Nallıhan Kalkınma Vakfı Başkanı İsmail Altan Demirayak tarafından imzalanan sözleşme ile Nallıhan'da doğa turizminin fiziki altyapısının iyileştirilmesi, hizmet bileşenlerinin çeşitlendirilmesi ve turizm gelirlerinin yöre halkına aktarılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, bir adet gezi teknesi yaptırılarak Çayırhan Gölü ile Sakarya Irmağı Havzası güzergahında turizm faaliyetlerinde kullanılmak üzere yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

Proje ile aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş ve yöreye özgü zanaat ve el sanatları ürünlerinin üretimi, tanıtımı ve pazarlanması için faaliyetler yürütülerek alternatif gelir kaynakları ve yeni istihdam olanakları aranacak.

Sözleşmesinin imzalanmasının ardından, AA muhabirine konuşan ilçe Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, "Bu proje ile Nallıhan ilçesinin değerlerini ortaya çıkaracağız." dedi.

Demirayak, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında Hasan Polatkan barajına, gezi amaçlı bir tekne alacağız. Sakarya ırmağı havzasında, tekne turu düzenleyeceğiz. Yine Nallıhan kuş cenneti için önemli çalışmalarımız var. Burada amaç ilçemizi daha iyi tanıtmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: 'Nallıhan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement