Kesimoğlu'ndan Alper Çiler'e Açık Çağrı - Son Dakika
Güncel

Kesimoğlu'ndan Alper Çiler'e Açık Çağrı

Kesimoğlu\'ndan Alper Çiler\'e Açık Çağrı

Kırklareli Belediyesi, Yayla Mahallesi'nde Milli Savunma Bakanlığı'na ait parsellerin devir alınması konusunda olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi.

20.03.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kesimoğlu, olağanüstü meclis toplantısında Rektörlük Kültür Merkezi ve gar binası ile gar alanının Kırklareli Belediyesi'ne kazandırılması konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne açık çağrıda bulundu.

Olağanüstü Meclis toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı'nın Yayla Mahallesi 89 ada 15,17 ve 18 no'lu parsellerin; kıymet takdir bedeli oranında 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının ihtiyaç duyduğu bina ve tesislerin düzenlenecek protokol kapsamında Kırklareli Belediye Başkanlığınca yaptırılması karşılığında devir alınması ile ilgili Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Oylama öncesi Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, gündem maddesi ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

İKİ KONUDA AÇIK ÇAĞRI…

Kesimoğlu'' Yaklaşık 2 bin 800 m2 büyüklüğünde bir alandan bahsediyoruz. Bu alanı belediyemiz bünyesi katmak için çeşitli görüşmeler ve çalışmalar yaptık. Bugün bu konu ile başkanlık makamına yetki verilmesi konusunu görüşeceğiz. Bu alanı bünyemize katma konusunda Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan sayın Şuay Alpay'a teşekkür ediyorum. Değerli Şuay Altay arkadaşımla 24. Dönemde parlamentoda 4 yıl birlikte görev yaptık. Kendisinden bu konuda yardım talep ettiğimde siyaset üstü bir tavır sergileyerek bu alanın belediyemiz açısından değerlendirilmesi konusunda gayretini ortaya koydu. Bundan sonra alınacak olan yetki çerçevesinde bir protokol gerçekleştirilecek. Protokol çerçevesinde 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının ihtiyaç duyduğu binaların eş değer olarak düzenlenmesi karşılığında bu yeri alacağız'' dedi.

Kesimoğlu'nun açıklamalarının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Hilmi Çiler söz alarak, bu alanın Belediyeye kazandırılması konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi.

Kesimoğlu, Çiler'in sözlerinin üzerine, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu alan ile alakalı yaptığı görüşmelerden Kırklareli Belediyesi olarak bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, '' Sayın Çiler konuşmalarınızdan bu konu ile alakalı katkınız olduğunu anlıyorum. Bu konu ile alakalı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin girişimlerinden bilgi sahibi değilim. Ama bu toplantıda öğrenmiş oldum. Bizim bilgimiz dışında eğer destekleri varsa da Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Alper Çiler'e, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin Minsolmaz'a ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin meclis üyelerine teşekkür ederim. Bu konuda samimiyetinizin olduğuna inanıyorum. Madem ki bu konuda girişimleriniz var, o zaman size 2 konu için açık çağrıda bulunuyorum. Sayın Çiler Grup Başkan Vekili olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli İl Başkanına bunu mesaj olarak ta iletebilirsiniz. Bildiğiniz gibi gündemimizde iki konu var. Birincisi Rektörlük Binası konusu. Rektörlük Binası arazisi Kırklareli Belediyesi'ne ait bir arazidir. 90'lı yılların ortasında da kültür merkezi yapılması düşüncesi ile o günkü adıyla Kültür Bakanlığına 49 yıllığına tahsis edilmiştir. Biz göreve gelmemizin ardından yaptığımız çalışmalar sonucu burasının kültür merkezinden ziyade Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanıldığı ortaya çıkmış ve tespit edilmiştir. Bu çerçevede Belediye Başkanlığımız tarafından alınan ilk meclis kararı iptal edilerek binanın belediyemizin kullanımına terk edilmesi talep edilmiştir. Bu konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile bir görüşmem oldu. Bunun sonrası bir protokol geldi, ancak şuan o protokol atıl vaziyette durmaktadır. Ben Kırklareli Belediye Başkanı olarak bir rica da bulunmak istiyorum. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Alper Çiler bir randevu alsınlar birlikte gidelim ve bu binamızı belediyemize kazandıralım. İkinci konu ise atıl vaziyette duran gar binası ve gar alanı. Burası ile ilgili de iki kez talebimiz oldu. Fakat bu taleplerimize uygun bir yanıt alamadık. Eğer bu iki konuda gayret ve samimiyet çerçevesinde buluşmamız söz konusu olur ise değerli il başkanımız Alper Çiler'den ben talepte bulunuyorum. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan'dan randevu alsınlar yine birlikte gidelim ve gar binası ile gar alanını Kırklareli Belediyesi'nin hizmetine kazandıralım. Bende buradan söz veriyorum. Ulusal yayın yapan bir gazetede bedeli tarafımdan ödenmek üzere bir ilan vererek Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Alper Çiler'e teşekkür edeceğimi taahhüt ediyorum. '' dedi.

Meclis üyesi Mehmet Hilmi Çiler'de bu çağrıyı ileteceklerini söyledi.

Daha sonra gündem maddesinin oylaması yapıldı ve oy birliği ile Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na yetki verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kesimoğlu'ndan Alper Çiler'e Açık Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement