Kesk Genel Başkanı Özgen Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kesk Genel Başkanı Özgen Açıklaması

"Sürecin kendi içinde bazı eksiklik ve sıkıntıları var ama en önemli kazanımı, fiili çatışmazlık süreciyle bu ülkede çocukların ölmeyişidir"

18.11.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Sürecin kendi içinde bazı eksiklik ve sıkıntıları var ama en önemli kazanımı, fiili çatışmazlık süreciyle bu ülkede çocukların ölmeyişidir" dedi.

KESK'e bağlı şubelerin yaptığı çalışmalar ve üyelerin sıkıntılarını dinlemek amacıyla Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yla Muş'a gelen Özgen, Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükersoy, sendikaların sivil toplum kuruluşu olduğunu anımsatarak, demokrasinin bu kurumların kendilerini rahatlıkla ifade edebilmesinden geçtiğini vurguladı.

Büyükersoy, sendika üyeleri ve yönetiminin bazı talep ve önerilerinin ziyarette dile getirileceğini aktararak, toplumun her kesimiyle görüşmeye hazır olduklarını ifade etti.

Özgen ise üyelerinin yerelde yaptığı eylem ve etkinliklerde karşı karşıya kaldıkları bazı uygulama, soruşturma ve cezalandırmalarla ilgili görüşlerini Vali Büyükersoy'la paylaşacaklarını, burada yürütülen mücadelenin Türkiye genelinde yapılan eylemlerin bir parçası olduğunu dile getireceklerini açıkladı.

Gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtlayan Özgen, "Sürecin kendi içinde bazı eksiklik ve sıkıntıları var ama en önemli kazanımı, fiili çatışmazlık süreciyle bu ülkede çocukların ölmeyişidir" diye konuştu.

Sürecin demokratik temelde barışçıl bir çözüme kavuşturulmasını arzu ettiklerini dile getiren Özgen, şunları söyledi:

"Şu anda iç süreçten kaynaklı, Ortadoğu'daki sıkıntılardan kaynaklı bazı sorunlar var ancak bütün bu sıkıntıların konuşularak aşılacağını düşünüyorum. Zaman zaman bu konuda hükümet de Kürt hareketi de zorlanıyor ama bu sorunun çözümü konuşarak ve karşılıklı talepleri demokratik bir çerçevede harekete geçirerek şekillenecektir. O yüzden belli bir süre gerginlikler yaşandı ama ben bu sıkıntıların zaman içinde olumlu farklı bir mecraya çevrileceğini ve tekrar çözüme yönelik bir yola gireceğini düşünüyorum. Türkiye'de 1 Ocak 2013 yılında başlayan diyalog ve barış süreci, daha sonra kısmen kendi içinde görüşmelerin müzakereye dönüşme evresinde olan bir süreç var."

Açıklamaların ardından görüşme basına kapalı devam etti. - Muş

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement