KESK'ten Bütçeye Tepki - Son Dakika
Güncel

KESK'ten Bütçeye Tepki

KESK\'ten Bütçeye Tepki

İzmir'de KESK, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilerek genel kurula sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısını protesto etti.

11.12.2014 00:03  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek genel kurula sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

Karşıyaka Çarşısı'nda bir araya gelen yaklaşık 100 KESK üyesi BMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek genel kurula sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nı protesto ederek 13 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek miting için çağrı yaptı. Karşıyaka İskelesi'ne yürüyen grup üyeleri "Sermayeye değil eğitime bütçe", Savaşa değil, eğitime bütçe" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını yapan KESK İzmir Şubeleri Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim SEN 2 nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, "Bütçenin hazırlanmasında demokratik süreçler işlemeli, sendikalar, demokratik kitle örgütleri bütçe hazırlık süreçlerinde yer almalıdır. Kamuda reform adı altında gündeme getirilen yasalar geri çekilmeli, sosyal devleti ve demokratikleşmeyi güçlendiren, emekçilerin haklarını geliştirici yeni bir reform için, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla çalışmalar başlatılmalıdır. Vergi kaçırmayı özendiren ve ödüllendiren, yüksek gelir gruplarının lehine olan vergi aflarına son verilmelidir. Gelir dağılımında adaletsizliğe neden olan vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payı azaltılmalıdır. Kamu emekçilerinin maaşlarının vergi dilimi artışından etkilenmemesi sağlanmalıdır. Her ne ad altında olursa olsun, kamu emekçilerine verilen tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılmalıdır. Eğitim ve sağlık başka olmak üzere enerji, ulaşım haberleşme, yerel hizmetlerin sermayeye peşkeş çekilmesi 2015 bütçesinde de mevcuttur. Bizler savaşın, rantın, sermayenin bütçesine hayır diyoruz. " dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement