Keşmir'de, Bir Siyasetçinin Evine Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Keşmir'de, Bir Siyasetçinin Evine Silahlı Saldırı

Saldırıda 2'si polis 4 kişi öldü.

13.04.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kesiminde, ayrılıkçı grup tarafından bir siyasetçinin evine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi öldü.

Polis kaynakları, Hindistan yanlısı politikacı Yawar Masoodi'nin Srinagar'ın güneyindeki Khrew Köyünde bulunan evinin silahlı grup tarafından ateş yağmuruna tutulduğu belirtti. Masoodi'nin evini koruyan güvenlik ve grup arasında çıkan çatışmada 2 polis hayatını kaybetti. Bölgeden kaçan silahlı grubun üyelerini takip eden güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 2 kişi öldü.

Hindistan'daki Ulusal Konferans Partisi'nin üyesi olarak Keşmir bölgesinde siyasi faaliyet yürüten Massoodi'nin saldırı sırasında evde bulunduğu bildirildi.

Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinde, dün Maocu grup tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda  aralarında seçim görevlilerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir'in bir kısmı Hindistan'ın, diğer kısmı Pakistan'ın kontrolü altında bulunuyor ve her iki ülke de bölgenin tamamı üzerinde hak iddia ediyor. Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kesimindeki direniş grupları, 1989'dan bu yana Hindistan'ın hakimiyetine karşı direniyor.

Bölgedeki çatışmalarda 70 binden fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşmir'de, Bir Siyasetçinin Evine Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement