Kestiği İnekten Şarbon Hastalığına Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kestiği İnekten Şarbon Hastalığına Yakalandı

Kestiği İnekten Şarbon Hastalığına Yakalandı

Sivas'ta 56 yaşındaki Bahattin Keleş, kestiği inekten bulaşan şarbon hastalığı nedeniyle rahatsızlanınca hastanede tedaviye alındı.

14.07.2014 16:15  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta merkeze bağlı Direkli köyünde yaşayan ve rahatsızlanan ineğini kesen 56 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Bahattin Keleş inekten bulaşan şarbon hastalığı nedeniyle rahatsızlanınca hastanede tedavi altına aldı.

Olayın yaklaşan Kurban Bayramı öncesi meydana gelmesi paniğe neden olurken konuyla ilgili konuşan Doç. Dr. Hakan Şekvi Eren, "Hayvan kesiklerine şarbon mikrobu bulaşır. Temas edenler en kısa zamanda hastaneye başvursunlar." dedi.

"TEMAS ETTİKLERİ ZAMAN HASTANEYE BAŞVURSUNLAR HEMEN"

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Şekvi Eren, "Hayvandan insana şarbon deri yolu ile bulaşır. İnsanın vücudunda her hangi bir kesi var ise ya da ufak bir yara dahi olsa o bölgeye şarbon mikrobu yerleşir. Deri şarbonu dediğimiz hastalık meydana gelir. Bu da bulaşıcı bir hastalıktır. İnsanlar şarbonlu bir hayvan ile temas etikleri zaman en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir" diye konuştu.

DERİSİNİ ÇIPLAK ELLE TUTTU

Merkeze bağlı Direkli köyünde çiftçilik yapan evli ve 3 çocuk babası Bahattin Keleş, arazide rahatsızlanan ineği kesmek için komşusu Ahmet Doğan ile birlikte o bölgeye gitti. Hastalanan hayvanı komşusu Ahmet Doğan keserek yüzdü. Bahattin Keleş ise komşusunun kestiği hayvanın derisini çıplak elle tutarak poşete koydu.

ŞARBON HASTALIĞI TEŞHİSİ KONULDU

Evine dönen Keleş 5 gün sonra rahatsızlandı. Kolunda büyük şişlikler oluşan Keleş yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlil sonucunda Keleş'e şarbon hastalığı teşhisi konularak hastaneye yatırıldı. Sol kolunda ve sol bacağında oluşan şişlikler ameliyat ile alındı.

"ÖLÜMDEN DÖNDÜ"

Sağlık durumu gün geçtikçe iyiye giden Bahattin Keleş'in şarbon hastalığına sol elinde bulunan küçük bir yaranın sebep olduğu öğrenildi. Tedavisi süren Keleş, "Çoban beni arayarak dağda otlayan ineklerimden birinin rahatsızlandığını söyledi. Biz de kesip yüzdükten sonra o eti yedim. 3-4 gün sonra rahatsızlandım. Bunun üzerine hastaneye başvurdum. Şarbon olayını tespit ettiler. Ameliyat oldum. Kolumda bulunan kistler alınmasaydı, kalbe zarar verirmiş. Ölümden döndük" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kestiği İnekten Şarbon Hastalığına Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.


Advertisement